Yaya Touré: „Ha hívna a Barça, nem is gondolkodnék…”

Az elefántcsontparti idén távozik a Cityből | Csodálja Messit és Iniestát

A Manchester City csapatából idén nyáron távozó, a Barçában 2007 és 2010 között futballozó Yaya Touré még mindig kellemesen gondol vissza a katalán időkre, legalábbis erről árulkodnak az ‘El Larguero’ műsorban elmondott szavai.

„Nagyon nehéz időszak volt az a számomra, amikor elhagytam Barcelonát. 27 éves voltam, de mindig csak a kispadon találtam magam, márpedig a legfontosabb egy focista számára az, hogy a pályán élvezhesse a játékot. A Barça mindenesetre nagyon sokat adott nekem, tudást és tapasztalatot, valamint ott tanultam meg, hogyan viselkedjek szerényen a pályán.”

Guardiola

„Spanyolul beszéltem vele, de katalánul is megértettem, amit éppen beszélt. Ugyanazt gondoljuk a fociról, nevezetesen azt, hogy a labda legyen nálunk. Az elmúlt néhány évben ő volt a főnök, azt kellett csinálnom, amit ő kért. Ő a főnök, neked pedig hallgatnod kell rá. Voltak nehéz időszakaink, de a személyes dolgokat mellőznöd kell, és együtt kell tudni dolgozni. A klubnak fejlődnie kell. Nem volt könnyű hozzászokni a stílusához, meg kellett tanulnom, hogyan is kell vele együtt dolgozni.”

Messi és Iniesta

Még mindig hiányzik Barcelona, méghozzá főként Iniesta és Messi miatt, akik leírhatatlanok. Ha hívna a Barcelona, nem is gondolkodnék…