Rakitic: „Itt már nem állhatunk meg!”

Boldog, de egyben önkritikus is volt | Angliát kiváló csapatnak tartja

A Barça horvát labdarúgója, Ivan Rakitic a nemzeti csapatával bejutott az oroszországi világbajnokság elődöntőjébe, miután tizenegyespárbaj után két vállra fektette a házigazda orosz együttest. Rakitic érthetően boldogan és elégedetten nyilatkozott a találkozó után, és hangsúlyozta, hogy most már nem is lehet más a cél, mint bejutni a döntőbe. A horvátokra Anglia vár majd az elődöntőben. 

„Ez valami szenzációs, ott vagyunk az elődöntőben! Ugyanakkor itt már nem állhatunk meg, és be kell jutnunk a döntőbe. Úgy gondolom, hogy összességében véve jobbak voltunk Oroszországnál, és megérdemeltük a továbbjutást, ám el kell ismerni, hogy nagyon nehézzé tették a dolgunkat. Az oroszok jobban futballoztak ellenünk, mint a spanyolok ellen, és a végsőkig küzdöttek.”

Többre képesek

„Anglia ellen jobban kell majd játszanunk, ez világos, de ez meg is van bennünk, képesek vagyunk rá. Ezt be kell vallanunk magunknak, ám ezzel együtt is megérdemeltük a továbbjutást. Suba (a horvátok kapusa – a szerk.) ismét bebizonyította, ki az úr a háznál, még úgy is, hogy már sérülten folytatta a játékot. Le a kalappal előtte! Most gyorsan regenerálódnunk kell, mert az angolok zseniálisak, nekünk pedig meg kell mutatnunk majd az erősségeinket, ha nyerni akarunk. Tudjuk, hogy nem játszottunk most úgy, ahogy tudunk, nem irányítottuk a meccset, ehhez pedig nem vagyunk hozzászokva. Az elődöntőben már nem követhetjük el még egyszer ezt a hibát.”

Anglia

„Egy lépésre vagyunk a döntőtől, nem hibázhatjuk el ezt a történelmi lehetőséget. A cél tehát a döntő, de tudjuk, hogy Angliát tisztelni kell, mert nem hiába ők találták fel a futballt. Az angolok ezen a tornán nagyon magas színvonalon futballoznak.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!