Lenglet: „Versenyhelyzet? A lehető legtöbbet szeretnék játszani”

Egy álom válik valóra | Nem beszélt még a honfitársaival

Az FC Barcelona újdonsült igazolása, Clement Lenglet megtartotta a bemutatkozó sajtótájékoztatóját csütörtök kora délután, miután aláírta a 2023-ig szóló szerződését a katalán csapattal, valamint miután első ízben a Camp Nou gyepére lépett a prezentációjának keretében. Lenglet elmondta, hogy tisztában van a versenyhelyzettel, de ettől ő nem ijed meg, illetve kifejezte az örömét a barcelonai szerződéssel kapcsolatban. 

„Ez egy álom a számomra. Ahogy én látom, a Barça tele van klasszisokkal, igazi csillagok játszanak itt. Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek. Ez egy álom, amit gyerekkorom óta dédelgettem. A lehető legjobban akarok majd teljesíteni, hogy élvezhessem a játékot a csapattársakkal.”

Beszélt már Umtitivel vagy Dembélével?

„Nem, hiszen jelenleg egy nagyon fontos meccsre készülnek. Békén kell őket hagyni, hogy teljes mértékben a világbajnoki döntőre koncentrálhassanak. Utána viszont beszélni fogunk egymással, ez biztos.”

Korábban közel állt a Juventushoz

„Nagyon fiatal voltam ekkor még, nem lett volna az a megfelelő pillanat, hogy egy ilyen nagy csapathoz igazoljak. Helyette a Sevillát választottam, amely egy nagyon jó egyesület kiváló emberekkel, most pedig lehetőségem nyílik arra, hogy a világ legjobb klubjában játszhassak.”

Volt több ajánlata is, miért a Barça?

„Számomra a Barcelona nagyobb klub, mint a többi, a spanyol bajnokság pedig a legjobb a világon, így ezért döntöttem a katalán klub mellett.”

„Természetesen a Barçának egy sajátos stílusa van, amihez hozzá kell szoknod. Nem tudom, mennyi időbe fog ez telni nekem, remélem, hogy nagyon rövid időn belül sikerül teljesen alkalmazkodnom. Ezért fogok dolgozni az edzéseken.”

Mit vár a szezontól?

„A lehető legtöbbet szeretnék a pályán lenni. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ez egy olyan klub, ahol a versenyhelyzet óriási a posztomon, de azért fogok dolgozni, hogy minél több játékpercet kapjak majd a vezetőedzőtől. Azért vagyok itt, hogy trófeákat nyerjek, ez minden játékos számára fontos a karrierjében. Egyszerre vagyok tehát ambiciózus és tisztelettudó, hiszen a keretben számtalan kiváló labdarúgó van, akiktől igyekszem majd a lehető legtöbbet ellesni és tanulni.”