Bartomeu: „Pogba még sokáig a Unitedben fog futballozni…”

A klubvezető további témái: Messi, Guardiola, az idei célok, valamint a tengerentúli bajnoki meccs

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a ‘The Times’ napilapnak adott egy interjút a napokban, amiben szó esik Paul Pogba, valamint Leo Messi jövőjéről is. Ezen felül Bartomeu beszélt az idei célokról, a tengerentúli bajnoki meccs lehetőségéről, valamint a klub első embere teljes mellszélességgel támogatja Pep Guardiola visszatérését. 

Messi

„Ő nem akar távozni, a mi tervünk pedig az, hogy az egész karrierjét nálunk tölthesse. Az a feladatunk, hogy nagyszerű játékosokkal töltsük fel a keretet körülötte. Nem akarjuk eladni a klasszis labdarúgóinkat.”

Pogba

„Először is hangsúlyoznám, hogy nem igazak azok az értesülések, melyek szerint a nyáron André Gomes és Yerry Mina játékjogát, valamint további pénzösszeget ajánlottunk Pogbáért cserébe. Nem is érintettük ezt a témát Ed Woodwarddal (a Manchester United ügyvezető igazgatója – a szerk.), ezek csak pletykák voltak. Amikor egy klub nem akar megválni egy játékosától, akkor nem fogja eladni. Én úgy gondolom, hogy Pogba még sokáig a Unitedben fog futballozni, mert a nagy klubok nem akarnak megválni a legjobbjaiktól.”

 

 

Girona – Barcelona a tengerentúlon

„Hajlandóak vagyunk támogatni a kezdeményezést, amennyiben az összes érintett fél az áldását adja rá. Úgy hisszük, hogy ez pozitív hatással lenne a Ligára.”

Pep Guardiola

„Egy zseniről beszélünk, aki előtt mindig nyitva lesz a klub ajtaja. Valamelyik nap olvastam egy nyilatkozatot tőle, melyben elárulta, hogy a jövőben szívesen dolgozna a Masián, én pedig ezt csak támogatni tudom, tökéletes ötletnek gondolom. Egy hasonló pozíciót egyébként már felajánlottunk neki, mikor a távozás mellett döntött a kimerültségre hivatkozva. A visszatérése nagyszerű hír lenne a Barça számára.”

Az idei célok

„A Barcelona számára az első számú cél mindig is a Liga megnyerése, noha nem tagadjuk, hogy a Bajnokok Ligája is egy vonzó célpont. A tavalyi idényben mindhárom sorozatban csupán egy-egy meccset veszítettünk el, ami miatt végül kiestünk ugye a Bajnokok Ligájából, de összességében ez is mutatja, hogy nagyszerű idényt produkáltunk.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Tots units fem forca’ pólót is!