Aleix Vidal nem a Barça rossz formájából indul ki

A Barcelona korábbi szélsője első ízben tér vissza a Camp Nouba

A Sevilla szélsője, Aleix Vidal, aki 2015 és 2018 között a Barçában futballozott, az ‘SFC Radio’ mikrofonjainak nyilatkozva hangsúlyozta az andalúz és a katalán együttes hétvégi mérkőzése előtt, hogy a Barcelona még a gyengébb formája ellenére is bombaerős. Vidal egyébként első alkalommal tér vissza a Camp Nouba a nyári távozása óta. 

„A célunk természetesen továbbra is az, hogy megszerezzük a három pontot, de egy nagyon nehéz helyre látogatunk, ahol vendégként nagyon széles tud lenni a pálya számodra, ha nem koncentrálsz. Olyan játékosaik vannak, akik képesek eldönteni egy-egy meccset, még úgy is, hogy a szezont nem kezdték jól. Versenyre kelünk majd velük, megpróbálunk pontot szerezni a Camp Nouban, és az a célunk, hogy megtartsuk az első helyünket.”

 

 

A Sevilla formája

„Ismét edzettünk, és már készülünk a szombat esti találkozóra, ami nagyon komplikált lesz. Jól halad a felkészülésünk, és amikor visszatérnek majd a válogatottak, akkor még inkább erre az összecsapásra fókuszálhatunk majd. Minél többen leszünk egészségesek, annál nehezebbé tehetjük a mester dolgát, ez pedig pozitív hatással lesz a csapatra nézve.”

Már a baloldalon is játszik

„Ez számomra is új helyzet, de mindannyian arra törekszünk, hogy ott futballozunk jól, ahol lehetőséget kapunk. Ki akarom használni ezt az esélyt maximálisan. Ebben a rendszerben a szélsőknek nagyon fontos feladataik vannak, képesnek kell lennünk arra, hogy teljesítsük azt, amit a vezetőedző kér tőlünk.”

Vezetik a tabellát

„Az elején beleszaladtunk egy-egy pofonba, amikor azt mondták rólunk, hogy mi vagyunk a legrosszabbak, most pedig vezetjük a tabellát. Megjegyzem: akkor sem voltunk annyira rosszak, most sem mi vagyunk a legjobbak. Természetesen itt akarunk maradni, de nagyon keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy ezen az előkelő helyen álljunk a jövőben is. Nagyon élvezzük a Machínnal való közös munkát, kiváló trénerről van szó.”

A Barça hiányzói

„A védelemben vannak sérültjeik, de számos eszköz van a kezükben, hogy megoldják ezt a problémát. Ráadásul általánosságban véve többet támadnak, mint amennyit védekeznek…”