Belletti: „Ha Neymar vált, akkor a Barçába”

A Barcelona korábbi játékosa, jelenlegi nagykövete beszélt a honfitárs helyzetéről

Juliano Belletti játékosként 2004 és 2007 között viselte a gránátvörös-kék mezt, jelenleg pedig a klub nagyköveteként szolgál, és a ‘Cadena SER’ rádiócsatornának adott interjújában beszélt Neymar helyzetéről is. Amint arról beszámoltunk, egyes lapértesülések szerint a brazil távozni készül Párizsból, és képben van mind a Real Madrid, mind a Barcelona is. 

„Sosem gondoltam, hogy Neymar a Madridban fog kikötni. A Barçával való kapcsolata rövid, de intenzív volt. Ez a személyes véleményem. Néhányszor azt láttam, hogy a Premier League lesz a következő állomás a számára, ám jelenleg sokkal valószínűbbnek tartom azt, hogy visszatér Barcelonába. Ez a személyes véleményem, nincs kapcsolatom sem a játékossal, sem az édesapjával, csupán az általam Brazíliából látott tapasztalatokat összegzem.”

 

 

A PSG nem neki való

„Úgy vélem, hogy nem fog sokáig Párizsban maradni. A PSG sportszakmai projektje nagyon színvonalas, egyedi, de nem látom itt őt még hosszú ideig… Új kihívásokat keresett 2017 nyarán. Ennek ellenére nagyon boldog volt a Barçában, a klub kapcsolata a brazilokkal mindig is kiváló volt, Neymar pedig ennek a részese volt. A labdarúgásban semmi sem lehetetlen. Szerintem másodjára is sokat tudna adni az együttesnek.”

Miért fog távozni szerinte?

„Talán a francia bajnokság miatt… Nagyon fiatal még, így az is lehetséges, hogy ismét környezetet akar váltani. Még egyszer: ezt azokból szűrtem le, amikor válthattam vele pár szót a klub nagyköveteként. A Barcelona kapcsolata a brazil játékosokkal kiváló, ez komoly érv arra, hogy amennyiben Neymar Spanyolországba tér vissza, akkor a Barçára essen a választása. Én így is gondolom. Ha Neymar vált, akkor a Barçába fog igazolni.”

Arthur Melo kibontakozása

„Nagyon képzett játékos, érett személyiséggel rendelkezik, ráadásul meg akarja mutatni a világnak, hogy mit is tud. Hasonló a játékstílusa Xaviéhoz, de még nagyon hosszú utat kell bejárnia ahhoz, hogy elérje az ő szintjét.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!