Vastaps Arthurnak a lecserélésekor

Xavi szerint "iszonyatosan jó" a brazil, de tudatosan marad csendben

Jól vizsgázott Messi nélkül a Barça, és magabiztosan, 2-0-ra győzte le az Internazionale csapatát szerda este a Camp Nouban a Bajnokok Ligája harmadik játéknapján. Különösen szép estéje volt Arthur Melónak, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott, a Camp Nou pedig ezt vastapssal is értékelte az irányító lecserélésekor. 

 

 

A brazil helyére Arturo Vidal állt be, és a csere bejelentésekor a szurkolók fütyülni kezdtek, ám ez minden bizonnyal Ernesto Valverde vezetőedzőnek szólt azért, mert a csapat egyik legjobbját lekapja a pályáról, és nem a játékosnak, aki alig hibázott. Mi több, amikor hibázott, abból is jól jött ki: a második félidő elején kétszer is eladta a labdát a saját tizenhatosának a környékén, de utána ugyanúgy megcsinálta ezeket a rizikós passzokat, mintha mi sem történt volna. Ez a határozott és erős személyiség jele, ami nélkül nem lehet megélni a topfutballban.

Xavi az egyik legnagyobb „rajongója”

Az ‘uefa.com’ helyszíni tudósítója, Graham Hunter, akinek a nevéhez többek között a ‘Barça – A világ legjobb csapatának története’ című könyv fűződik, az Inter elleni meccs során elárulta, hogy Xavi hatalmas ígéretnek tartja Arthurt, a legenda szerint a Barça megtalálta azt az irányítót, akire szüksége volt, ám egyben tudatosan is marad csendben. Hunter így vázolta az információt a szerda esti meccs 59. perce körül.

Engedjétek meg, hogy beavassalak benneteket egy apró titokba, amit történetesen első kézből tudok. Xavi azon a véleményen van, hogy Arthur iszonyatosan jó, és egyáltalán nem bánja a vele való összehasonlítást. Ugyanakkor tudatosan marad csendben, és nem nyilatkozik folyton a médiának arról, hogy Arthur az utódja, mert ő maga is sokat szenvedett akkor, amikor fiatalként összehasonlították Pep Guardiolával. Xavi tisztában van vele, hogy fiatal játékosként ez óriási teher, és ezért inkább azt szeretné, hogy a brazil mindenféle nyomás nélkül mutassa meg a pályán a saját tehetségét.

Valverde egyébként elárulta a mérkőzés után, hogy Arthurt azért cserélte le, mert némi fájdalmat érzett a lábában. Semmi komolyról nincs szó, de a hétvégén jön a Real Madrid, és a brazillal szemmel láthatóan már egyértelműen számol a spanyol tréner.