Xavi: „Messi akár 40 éves koráig is játszhat”

Mert "nem megszakadva" is zseniális

Xavi Hernández bár köztudottan nagy csodálója Lionel Messinek, és lehet elfogultsággal is vádolni, de talán nem is teljesen irreális azt gondolni, hogy az argentin képes lehet az átlagnál tovább a segítségére lenni egy olyan szintű csapatnak is, mint a Barcelona. 

Terület és idő

„Nem arról van szó, hogy mozgatni kell a labdát, hanem arról, hogy mozgassuk az ellenfelet, hogy ezáltal rendezetlenné váljon, és találjunk meg a labdával olyan játékosokat, akik az adott időpillanatban helyzeti előnyben vannak.”

„Ha Messi olyan helyen van, ahol éppen senki más, van ideje gondolkozni, és ha így van, akkor ő különösen veszélyes. Még idő nélkül, és hely nélkül is az, úgy is képes átjutni 3-4 emberen.”

Ő akár 40 éves koráig is játszhat

„Néha azt gondolom, hogy ő akár 38, 39 vagy 40 éves koráig is játszhat. Nagyon kevés dologra van szüksége ugyanis ahhoz, hogy veszélyes legyen. Mit veszíthet el az idővel? A fizikai gyorsaságát? Igen, de a mentálisat nem fogja.”

„Ő képes arra, hogy a pályán bárhol jól futballozzon. Már most is sokkal inkább visszalép a középpályára, és még védekezésben is igaz ez, mert nagyon erős mentálisan. Azt mondja magának, hogy megszerzi a labdát, és tényleg megszerzi.”

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!