„Dembélé? Nem gördülékeny a beilleszkedése…”

Pep Segura általános menedzser értékelte az egyesület aktualitásait

Pep Segura, az FC Barcelona általános menedzsere a napokban a ‘Cadena Ser’ rádiócsatorna ‘Què t’hi Jugues’ című műsorában elismerte, hogy Ousmane Dembélé beilleszkedési nehézségekkel küzd, de egyben nyugtatta is a közvéleményt. Segura egyébként nem zárta ki a brazil Neymar jövőbeni visszatérését. 

„Nincsen semmiféle probléma Dembélével. Egy teljesen normális helyzetről van szó egy fiatal játékos számára, aki nagyon tehetséges, és akit nemrég igazolt le egy nagy klub. Előtte ilyet még nem élt át, ez pedig szükségessé tesz egy bizonyos adaptációs periódust. Nagyon fiatal még, sosem kellett korábban alkalmazkodnia egy új játékhoz és kultúrához. Ezt a játékos is beismeri egyébként. Azon dolgozik mindenki a klubnál, hogy ez a beilleszkedés minél jobban menjen.”

Mi lesz a jövőjével – a Liverpool vinné a télen?

„Ha a távozásáról szóló információt az angol sajtótól kaptátok, akkor kérdezzétek meg őket. Ha a Liverpooltól kaptátok ezt az információt, akkor nekik tegyétek fel a kérdést. Jelenleg nem kaptunk érte ajánlatot, de egyébként sem áll szándékunkban megváltoztatni a keret összetételét.”

Arturo Vidal

„Teljesen normális, hogy beszélek vele, más játékosokkal is kommunikálok a keretből. Arturo pár hete tett néhány olyan dolgot, amik szerintünk nem voltak logikusak, de azóta példa értékűen viselkedik. Remekül kezelte a helyzetet, és kiválóan segíti a csapatot. Néhol jobban, néhol gyengébben játszott, de mindig 100%-on pörgött. Pontosan ez az a hatás, amit akarunk, amikor beszélünk egy játékossal.”

Ajándékot keresel Karácsonyra magadnak vagy másnak? Vagy csak szükséged lenne egy táskára, ami ráadásul egyedi és Barçás? Itt az alkalom, csak MA minden táskát kedvezménnyel adunk!

Visszahozná Neymart?

„Jelenleg ez a lehetőség nem áll fent. Korábban kijelentettem, hogy az a fiatal, amelyik pénzért távozik, nem térhet vissza. Ezt tartjuk is. Neymar helyzete viszont teljesen más, hiszen ő nem egy utánpótláskorú labdarúgó volt, hanem egy profi futballista, aki válogatott az ajánlatai közül, és döntött. Ha a jövőben lehetőségünk lenne őt visszahozni, majd akkor döntünk róla a piac függvényében.”

Umtiti sérülése

„Az orvosok szerint minden rendben van a térdével, de természetesen rajta tartjuk a szemünket. Már megkapta az engedélyt a játékra, így viszonylagosan nyugodtak vagyunk. Az orvosok úgy vélik, teljesen egészséges, de ha a jövőben ez a helyzet változna, úgy természetesen reagálnunk kell majd. Az átigazolási piac mindig nyitott egy olyan klub számára, mint amilyen a Barcelona.”

Pogba vagy De Jong?

„Általánosságban véve kijelenthető, hogy mindig szükségünk van olyan játékosokra, mint amilyen De Jong, hiszen ő az a típus, aki fontos a játékunk szempontjából. Ennek ellenére mindig is kellett a keretünkbe egy-egy olyan labdarúgó, aki mást ad a csapatnak. Ilyen volt például Keita. A Bajnokok Ligájában ugyanis a sokoldalúság elengedhetetlen a végső sikerhez.”