Gaspart: „Núñez nélkül a Barça ma egy arab tulajdonosé lenne…”

A korábbi elnök magasztalta a hétfőn elhunyt elődjét

Joan Gaspart korábbi klubelnök szerint sokan nem ismerik a hétfőn elhunyt Josep Lluís Núñez jelentőségét és érdemeit, és az egyesületet 2000 és 2003 között irányító korábbi presidente úgy véli, hogy ha nem lett volna Núñez, akkor ma egy kínai vagy egy arab befektető kezében lenne a Barça. 

„Núñez megismételhetetlen. A culék még az érdemei felének a felét sem ismerik. Rengeteget tett a Barcelonáért. Ha például nem ő lett volna a klub élén, akkor ma valószínűleg egy kínai vagy egy arab tulajdonos kezében lenne az egyesület. Az akkori sportirányítás a kormányzat szintjén azt erőltette, hogy minden futballcsapatot egy részvénytársaságnak kell irányítania a jövőben, ám Núñez küzdött a koncepció ellen, és végül elérte, hogy a Barcelonának ne kelljen részvénytársasági formában működnie. Mikor látták, hogy milyen határozott, ezután csatlakozott hozzá a Real Madrid, az Osasuna és az Athletic Bilbao is.”

Cruyff és Núñez

„Most nincsenek Cruyffisták és Nunisták, csak culék vannak. Felül kell emelkedni ezen az ellentéten. Én úgy gondolom, hogy ott fent, a mennyben most átölelve köszöntek egymásnak, noha Cruyff nem igazán hitt abban, hogy ez a békülés valaha is be fog következni.”