Pelé: „Hogy lehetne Messit hozzám hasonlítani?”

Kommentár nélkül

Pelé szerint Lionel Messi nem is hasonlítható össze tudásban Maradonával vagy vele, mert a Barcelona 10-ese szerinte csak bal lábbal lő jól, fejelni nem tud, és egyébként is csak egy csele van.

Messi összehasonlítható Maradonával?

„Hogyan tudnál összehasonlítást tenni egy olyan játékos között, aki jól fejel, remekül lő bal lábbal, jobb lábbal, szemben valakivel, aki csak a bal lábával lő jól, csak egyetlen csele van, és nem fejel jól?”

… és összehasonlítható Pelével?

„Hogyan lehetne összehasonlítani? Ahhoz, hogy összehasonlítható legyen valaki Pelével, jól kell lőnie bal lábbal, jobb lábbal, és még jól is kell fejelnie.”

„Maradona egyike volt a történelem legjobb játékosainak. Ha azt kérdezed tőlem, hogy jobb volt-e, mint Messi, igen, sokkal jobb volt. Beckenbauer és Cruyff is kiváló játékosok voltak.”

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. 

Bár nem a számok, és talán nem is csak az helyez el egy futballistát a történelemben, hogy melyik lábaival hogyan lő, az a statisztikai tény igaz a két futballista között, hogy Messi a közeljövőben beérheti Pelét abban, hogy egy klubban hány gólt ért el. Pelénél több gólt, szám szerint 643-at ugyanis eddig senki nem szerzett egy klubcsapat mezében. Messi számára ez a rekord elérhető lehet akár már a következő szezonban…