Piqué: „Reméljük, hogy Valverde folytatni fogja”

A játékos szerint a VAR jól működik | Örül a pontelőnynek

Gerard Piqué szerint a spanyol társadalom sajátossága, hogy szereti az ellentétes nézeteket, így nem csoda, hogy az egyébként a meglátása alapján jól működő videóbírós rendszer is kap kritikákat. A hátvéd elégedett a Getafe elleni sikerrel, és reményét fejezte ki, hogy a jövőn gondolkozó Ernesto Valverde edző végül a folytatás mellett dönt majd. 

 

 

„Nem tudom, hogy a címvédés felé tettünk volna-e egy döntő lépést, de az biztos, hogy a riválisokkal szembeni pontelőny kialakítása mindig fontos. Ráadásul mindig örömteli, ha a szünet után nyerni tudsz. Ha jól emlékszem, már évek óta nem voltunk erre képesek… Elégedettek vagyunk a győzelemmel, itt nem sokan nyernek. Mi több, ha a többi eredményre pillanatunk a fordulóból, akkor még inkább szebb érzések tölthetnek el bennünket.”

A gyepszőnyeg

„Egy kissé lassú volt. Sosem öntözik meg, amikor mi vagyunk a vendégek. Ha pedig száraz a fű, akkor értelemszerűen beragad a lábad közé, és lassabban tudod azt járatni.”

Valverde jövője

„Ez az ő döntése lesz, mi pedig tiszteletben tartjuk. Ami a személyes véleményünket illeti, nagyon örülnénk, ha folytatná, mert csodálatos munkát végez. Hihetetlen természetességgel és nyugalommal kezeli az öltözőt, ez pedig meghozta már a gyümölcsét, és bizonyítjuk napról napra, hogy működik a dolog.”

A videóbírós rendszer

„Amikor nem volt VAR, akkor azért, mert nincs… Ha van, akkor meg azért veszítenek a csapatok, mert van… Már mondtam: ez az ország szereti a vitát, az ellentétes véleményeket, éppen ezért van annyi műsor, amely erre épül. Ez kulturális sajátosság. Szerintem a VAR segítette a játékvezetőt meghozni a döntést, és ez a fontos.”

Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!