„Nagyon nagy hülyeség lenne ezt a Ligát elveszíteni”

Alba a válogatottban

Jordi Alba sokáig nem volt válogatott Luis Enriquével, és sokáig nem volt biztos az sem, hogy marad-e Barcelonában. Ma már mindkét helyzet elsimult, erről, és a bajnoki cím esélyeiről beszélt most a balhátvéd a válogatottjában.

Albát jó néhány válogatott időszakra nem hívta meg Luis Enrique, aki korábban a Barcelona edzője volt, most pedig a spanyol válogatott szakvezetője. Most már úgy néz ki, hogy rendszeresen ott van Alba is a válogatottban. Ami pedig a barcelonai szerződését illeti, a klubvezetés nem kapcsolt gyorsan, de végül időben lezárta Alba ügyét, nemrégiben Alba hosszabbított, és 2024-ig, tehát 35 éves koráig a klub játékosa maradhat.

A kapcsolata Luis Enriquével

„Nagyon jól kijöttünk a Barcelonai időszakában is, és itt is. Neki minden játékosról megvan a maga véleménye, és nem volt soha semmilyen probléma. Itt egyszerűen arról van szó, hogy nagyon sok híresztelésről beszélnek a kívülállók, de nekem sem vele, sem a technikai személyzet többi tagjával sincs semmilyen problémám.”

Lesz bajnoki cím a Barcelonával?

„Szerintem nagyon nagy hülyeség lenne, ha ezt a bajnokságot hagynánk elveszíteni, figyelembe véve, hogy milyen előnnyel rendelkezünk. De az tény, hogy még sok pontot lehet szerezni, és tovább kell dolgoznunk a cél érdekében.”

A hosszabbítása

„A klub szerette volna, hogy maradjak, és én is így voltam vele. Ez az életem klubja, és még még ha késve is egy kicsit, de megtaláltuk mindenkinek a lehető legjobb megoldást, és végül mind elégedettek vagyunk ezzel az új szerződéssel.”

*AKCIÓS termék: -37%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!

*