Cillessen bejelentette a távozási szándékát

A holland kapus folyamatos játéklehetőséget akar | Beszélt De Ligtről is

A holland Jasper Cillessen, aki 2016 nyarán igazolt az FC Barcelonához, a holland ‘Ziggo Sport’ televízió-csatornának nyilatkozva elárulta, hogy a nyáron távozni szeretne Katalóniából a több játékperc reményében. 

 

 

“Először is elmegyek majd nyaralni a Nemzetek Ligája döntője után. Utána pedig remélem, hogy találok egy olyan csapatot, ahol védhetek majd, ugyanis én védeni és játszani akarok” –  így a németalföldi portás, aki a német Marc-André ter Stegen mögött csak második számú kapusnak számít Barcelonában.

Cillessen döntése nem a semmiből jött: katalán lapértesülések szerint a kapus már tavaly nyáron is kérte az egyesületet, hogy távozhasson, ám a Barça akkor még ragaszkodott a hálóőr 60 millió eurós kivásárlási árához. Annak fényében, hogy a holland nem csak kiválóan teljesített, amikor Valverde pályára küldte a Király Kupában, hanem a hozzáállásával is sportemberi nagyságáról adott tanúbizonyságot, a katalán vezetés hajlandó tárgyalni az idei nyáron az elengedéséről. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kérőknek nem kell majd 60 millió eurót fizetniük, ám a Barcelona tisztában van azzal is, hogy Cillessen komoly érték a piacon, vagyis elajándékozni sem fogja a játékjogát.

A válogatott kapus végül beszélt a honfitársairól is: “Azt már tudom ugye, hogy De Jong a Barçába jön, ám De Ligt érkezése is biztos már? Mindenesetre én csak azt tudom mondani, hogy amennyiben a Barcelona kopogtat az ajtódon, ki kell használnod az alkalmat” – zárta a rövid nyilatkozatát Cillessen.

*Egyszerűt, mégis látványosat keresel? Akkor az alábbi, egyedi, 100% organikus pamut Barçás póló neked is készült. Legyél feltűnő és mégis visszafogott benne!