Valverde: „Nincsenek kifogások, az edző vállalja a felelősséget”

Nem tudja, mi lesz a jövője ezek után

Nem ment túl mély elemzésbe egyelőre a Liverpool elleni katasztrófa után Ernesto Valverde, elmondta, hogy nyilván nem erre készültek, de nem volt ellenszerük a Liverpool agresszív játékára. A jövőjével kapcsolatban egyelőre nem mondott semmit, csak hogy vállalja a kudarcért a felelősséget.

Elhibázott lehetőségek

„Az első félidőben voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de a másodikban is. A Liverpool persze nagyon jó volt, nagyon agresszívek voltak, de nem váltottuk gólra a helyzeteinket. Az eredmény nagyon súlyos, de 4-0 után nem lehet kifogásokat keresni. Jobbak voltak, el kell fogadni.”

A történelem ismételi önmagát

„A legfájdalmasabb, hogy megismételtük, újra megtörtént. Másodszorra történt meg ilyen szituáció, újra elbuktunk. Nagyon koncentráltak akartunk lenni, hogy elkerüljük…”

Üzenet a játékosoknak

„Egyelőre el kell töltenünk néhány szörnyű napot, túl kell jutnunk az önmarcangoláson. Aztán vissza kell térnünk, de értelemszerűen most nagyon mélyen vagyunk.”

Üzenet a szurkolóknak

„Nagyon sajnáljuk. Mindegyik játékos azért játszik, hogy lenyűgözze a közönséget és büszkévé tegye őket. Mindenki elvárja, hogy mindig győzzünk, de amikor veszítünk, akkor azt a legfájdalmasabban tesszük. Eddig még nem vesztettünk a BL-ben, de ez van.”

Nincs magyarázat egyelőre

„Egyelőre abban a pillanatban vagyunk, amikor magunknak kell megmagyaráznunk mindent. A Liverpool nagyon agresszívan, letámadva kezdett. Súlya volt az első gólnak, de akkor még meccsben voltunk.”

Vidal cseréje

„Nagyon jó volt az első félidőben, meccsben tartott minket.”

Nem voltak elég jók

„Erősen kezdtek, nekünk pedig nem volt meg az egyensúlyunk a nyomás alatt. Azt kértem, hogy menjünk előrébb, semmi többet. A helyzeteinket képtelenek voltunk kihasználni és a nyomásukon sem tudtunk felülkerekedni.”

A negyedik gól

„Teljesen meglepett, ahogy mindenkit, hihetetlen volt és ez ejtett ki minket a párharcból. Nem láttam pontosan mi történt, gyorsan elvégezhették, mert én már csak annyit láttam, hogy a labda a hálóban van.”

A jövő

„Nem tudom, hogyan fog érinteni ez a vereség. Nem volt még idő, hogy végig gondoljuk. Most itt vagyunk, nekünk edzőknek ilyenkor vállalnunk a felelősséget.”