Piqué: „A Barcelona vagyunk, nekünk kötelező mindent megnyerni”

A Valencia ellen elveszített kupadöntő után elsőként Gerard Piqué nyilatkozott, aki gratulált a Valenciának, és ugyan bizonyos szempontból védte a csapatot és Valverde edzőt is, azt is elismerte: a Barcelonával szemben elvárás, hogy minden trófeát megnyerjen.

Összkép

„Háromszor értek oda a kapunk elé, és két gólt lőttek ezekből. Ezt követően visszazártak hátul. Voltak lehetőségeink az első félidő végén, és a második félidő elején is.”

A csapat helyzete

„Én elégedett vagyok a csapat reakciójával, gólt lőttünk, egyenlíthettünk is volna. A Valencia megérdemelten bajnok, és nekünk is jó évünk volt. Mindig jó egy év, ha Ligát nyersz, de az elvárás az volt, hogy még jobb idény legyen, ez végül nem sikerült. Keserédes szájízzel megyünk el, mert lehetett volna jobb.”

Valverde jövője

„Nem aggódunk az edző jövőjéért. Egyéni szinten kell elemezni az évet, mindenkit, és azt vizsgálni, miben tudunk fejlődni. A döntések nem a mi kezünkben vannak, és ugyan ezt már sokszor elmondtuk, mi szeretnénk, ha folytatná, mert nagyon jó munkát végzett. Mind csapat szinten, mind egyéni szinten hosszú nyár áll előttünk, hogy elemezzünk mindent, és hogy több erővel kezdjük a jövő évet.”

Trófeák

„Amikor nem nyersz és vannak sérültjeid, lehet ennek is tulajdonítani, de szerintem nincs olyan kifogás, ami most érvényes lenne. A Barcelona vagyunk, nekünk kötelező mindent megnyernünk, és még inkább a Valencia ellen. Gratulálnunk kell nekik és megpróbálni hogy jövőre minden trófeáért harcoljunk.”