„Két meccset leszámítva ez volt a legjobb szezonom”

Alba nyilatkozott hétfőn

Az FC Barcelona balhátvédje, Jordi Alba nyilatkozott hétfőn a Valencia elleni vesztes kupadöntőt követően. A spanyol játékos elmondta, hogy triplázni szerettek volna, de a La Liga-győzelmet is értékelni kell. Alba elmondása szerint ez volt a legjobb szezonja, de néha ő is hibázik, hisz emberből van.

Meg kell újúlni

„Ez egy nagyon nehéz időszak mindenki számára. Ahogy máskor sem karrierem során, most sem adnak semmit ingyen. Most fel kell töltődnünk fizikailag és szellemileg is.”

Triplázás volt a cél

„Győztes kupával szerettem volna befejezni a szezont. Túl nagyok az elvárások, de a történelem azt mutatja, hogy nem könnyű nyerni. Most máshogy kell értékelnünk a La Ligát, de nagyon nehéz megnyerni. Úgy tűnik, hogy az egy pocsék szezon, ha csak a La Ligát nyerjük. Az álmom az volt, hogy három trófeát nyerjünk, de nem sikerült.”

Jó szezont futott

„Egyénileg ez volt karrierem legjobb szezonja, kivéve két mérkőzést. Megpróbáltam mindent beleadni a pályán, de néhány pillanatban nem a legjobb voltam, ez emberi tulajdonság. Nem tudom megnyerni az összes párbajt, nem vagyok tökéletes. Minden ember hibázik, és nem szégyellem ezt kimondani.”