Messi: „Nem kell részt vennünk ebben a korrupcióban”

Kiállították a Chile elleni bronzmeccsen | Nem ment fel a pódiumra az éremosztáskor

 

Leo Messi már a brazilok elleni kiesés után is éles kritikát fogalmazott meg a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség felé (CONMEBOL), a véleménye pedig azok után sem változott, hogy az argentinok megszerezték a bronzérmet, miközben ő a kiállítás sorsára jutott már az első félidőben a Chile elleni bronzmeccsen (2-1) szombat este. 

„Medel mindig a határig megy el, egy-egy sárga lappal meg lehetett volna oldani az ügyet, de könnyen lehetséges, hogy a kritikus nyilatkozatom sokakat bántott. A lényeg, hogy a csapat jól zárta a sorozatot. Amit mondtam, az egyeseknek biztos nem tetszett, és talán a kiállításom egy parancs része volt.”

Nem ment fel a pódiumra 

Nem kell részt vennünk ebben a korrupcióban, aminek a szenvedő alanyai voltunk ezen a Copa Americán. Készen álltunk, hogy magasabb célokért küzdjünk, de a játékvezetők nem engedték, hogy bejussunk a fináléba.

A válogatott

„Nyugodtan és emelt fővel megyek haza, büszke vagyok erre a csapatra. Remélem, hogy az ország megadja a srácoknak a kellő tiszteletet, mert ez a gárda még sok-sok örömöt szerezhet majd a jövőben a szurkolóknak.”

Mélyről indultak

„Nem egyszerű egy vereséggel és egy döntetlennel kezdeni, ezt feldolgozni és a szituációt megfordítani karakteres játékosokat követel. Ez erősebbé tett minket, és végül sokkal pozitívabban fejezhettük be a tornát.”

A döntő: Brazília – Peru

„A brazilok kezében van… Remélhetőleg a VAR és a játékvezetők nem nyúlnak bele, és hagyják, hogy Perunak is legyen esélye a trófeára, de erre nem sok esélyt látok.”