Pep: „Messi nem futhat annyit és úgy, mint velem az első idényben…”

A korábbi sikeredző szerint egyértelműen a 30 feletti legendák irányítása a legnehezebb edzői feladat

 

Josep Guardiola az elmúlt napokban a ‘Catalunya Radio’ vendége volt, ahol számos témát érintett. Ezek közül a főbb pontokról már beszámoltunk, ám érdekes az is, ahogyan a katalán tréner vélekedik arról, hogy miért is nem fut Leo Messi sokat a meccseken. A szurkolók ezt sokszor kritizálják, ám Pep nem ért egyet ezekkel a hangokkal. 

„A fiatalok mindenféle zokszó nélkül futnak, ám az idősebb játékosokat meg kell győzni arról, hogy megtegyék az extra kilométereket. Néha azt mondom nekik: ‘Nem várok el tőletek annyi kilométert, mint a húszévesektől, de adjatok nekem egy indokot is arra, hogy miért engedjek nektek többet.’ Ha valaki nem fut, de lő meccsenként három gólt, el tudom fogadni a dolgot… Az a helyzet azonban, hogy senki sem talál be meccsenként háromszor, csak Messi jár közel ehhez a magassághoz. Ennek ellenére figyelembe kell venni, hogy az idősebbek nem öncélú módon nem futnak már annyit.”

Jelen pillanatban Messitől azt kell kérni, hogy rövid távú erőfeszítéseket tegyen, vagyis rövidebb sprinteket vállaljon be. Nem futhat csak azért, hogy lássuk, mennyire motivált. Ha annyit és úgy futna, mint az első idényemben a Barcelona élén, három havonta lesérülne. A 30-as éveikben járó legendák menedzselése az egyik legnehezebb feladat, amit az edzőknek kezelniük kell.