Crosas: “A Barça az edzőjének a szürkeségét tükrözi vissza”

A saját nevelés szerint már nem csapatról kell beszélni, hanem a Pérez-féle Madridhoz hasonlóan sztárokról

Marc Crosas a ‘RAC1’ rádiócsatornának volt a vendége, ahol kifejtette a véleményét a Barcelona aktuális helyzetéről. A korábbi saját nevelés, aki már visszavonult az aktív játéktól, elárulta: szerinte egyáltalán nincs jó úton a klub. 

“Nem az a kérdés, hogy elveszítjük-e a klub esszenciáját, mert ez már megtörtént. Az egyesület már réges-régen nem követi a filozófiáját, hiszen ha így lenne, nem csak a győzelem érdekelné őket. Most már az a kérdés, mikor sikerül visszatérni a gyökerekhez.”

Sokkal inkább hajaz ez a madridi modellre

“A Barcelona egyre inkább egy olyan csapat benyomását kelti, amely az egyénektől függ, és nem a kollektívától. Sokkal inkább a Florentino Pérez-féle Madridra hasonlít, semmint a Hatkupás Barçára.”

Valverde

A Barça egy szürke csapattá változott, mert ez tükrözi vissza az edzőjének a személyiségét. Valverde jó tréner, fontos dolgokat ért el, két Ligát nyert, és megtett mindent, ami ehhez szükséges. Ugyanakkor egy szürke edző, ez pedig látszik a csapaton.

Vereség a Levante ellen

Ez már állandó jelenség ettől a gárdától, nem csak idén jellemző rá. Gondoljunk a római vagy a liverpooli estére, a szellemek ismét visszatérnek. Őszintén nem tudom, mi okozza azt a különbséget, ami a csapat hazai és idegenbeli játéka között van.”