Vidal: „A benyomások nem jók”

A Barcelona végül Arturo Vidal szerencsés góljával húzta be a Leganés elleni bajnokit, majd a chilei nyilatkozott is rögtön a meccs után a ‘Movistar Liga’ kamerái előtt. 

Vidal nem sokat kertelt, az egyértelmű kérdésekre egyértelmű válaszokat is adott, így azt is elismerte, hogy a játékot látva nincs túl sok ok az örömre. Ám arra ő sem tudott választ adni, hogy miért nem jó a csapat játéka idegenben.

Öröm vagy megkönnyebbülés, hogy megnyerték ezt a meccset?

„Öröm. Mindig nagyon jó, ha te szerezheted a győztes gólt, ami a három pontot adja. Végül ki tudtuk kaparni a geszenyét, de nehéz volt. El kellett hoznunk a három pontot, de még sokat, sokkal többet kell javulnunk.”

Jó benyomásai voltak?

„Nem. Amikor hátrányba kerülsz, nincsenek jó benyomásaid. Fejlődni, javulni kell, irányítani a mérkőzéseket. Ugyanakkor ezek azok a meccsek, amelyekkel végül bajnokságot nyerhetsz.”

Tudták már azonosítani azokat a problémákat, amelyekkel idegenben küzdenek?

„Nehéz dolog. Minden csapat ellenünk játszik teljes szívből, mindent beleadva. És ez mindig így is lesz. Fejlődni kell abban, hogy ne kapjunk jönnyen gólokat, és jobban irányítani tudjuk a mérkőzést. De nagyon hideg volt, egy válogatott szünet után voltunk, és az ellenfelünk az életéért játszott.”

Meglepte Önöket a ma alkalmazott játékrendszer?

„Ez volt az edzőnk elképzelése, hogy így kezd. Nem ment jól, de a második félidőben kézben tartottuk a meccset már azzal a játékrendszerrel, amivel pályára szoktunk lépni.”

Hogyan élte át a gólt?

„Láttam, hogy a labda hozzám jön, és azon voltam, hogy rúgjam be. Abban a pillanatban csak arra koncentráltam, hogy berúgjam. Később láttam, hogy az asszisztens elvette a gólt, de később gyorsan helyesbítettek, és megadták. Nagy öröm volt.”

Hazavinnéd a Camp Nou-t? Megveheted, összerakhatod, gyönyörködhetsz benne. Irány a shop!