Messi: „Ezt már sokkal jobban élvezem, mert közeledik a visszavonulásom…”

Az argentin egyedüliként a történelemben a hatodik Aranylabdáját zsebelte be hétfő este

Leo Messi immáron hatszoros Aranylabdásnak mondhatja magát, miután a ‘France Football’ hétfő este rendezett díjkiosztó gáláján kihirdették az idei naptári esztendő legjobb labdarúgóját. Az argentin mögött a második helyen a Liverpool holland csillaga, Virgil van Dijk végzett, míg a harmadik a portugál Cristiano Ronaldo lett. Messi a díj átvételekor az egyre inkább közelgő visszatérését is említette, noha hangsúlyozta, hogy a célja továbbra is az, hogy még hosszú évekig a gránátvörös-kék mezben keseríthesse meg az ellenfelek életét. 

Messit a párizsi díjkiosztó gálára a felesége, illetve gyermekei kísérték el, valamint az egyesület legfelsőbb vezetésének prominens személyisége mellett – többek közt Josep María Bartomeu elnökkel az élen – Marc-André ter Stegen, Antoine Griezmann és Frenkie de Jong is ott volt a francia fővárosban hétfő este. A dél-amerikai világklasszis az eredmény kihirdetésével az első olyan labdarúgóvá vált, aki hat ízben is elnyeri a legrangosabb egyéni elismerést a labdarúgás világában. 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után tehát a 2019-es esztendőben sem volt jobb labdarúgó a Barcelona csillagánál. A képzeletbeli dobogó második fokát a németalföldi klasszis Virgil van Dijk foglalta el, míg az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo, aki nem látogatott el a gálára, lett a harmadik a szavazáson.

Messi még hosszú évekig játszani akar, de tudja, hogy a teste fog dönteni

Az argentin természetesen nyilatkozott is a díj átvétele után, a beszéde pedig azon túl, hogy érzelmesre sikeredett, tökéletesen szemlélteti, micsoda személyiségfejlődésen ment keresztül a dél-amerikai csillag.

Emlékszem, amikor 22 évesen jöttem az első Aranylabdámat átvenni. A testvéreimmel érkeztem, fantasztikus volt, most viszont már a feleségemmel, három fiammal, az egyik testvéremmel, valamint az unokaöcsémmel vagyok jelen. Ahogy az édesanyám fogalmazott a videóban: az évek során sosem adtam fel az álmaim, sosem adtam fel a hitem, mindig a további fejlődésre koncentráltam, és legfőképpen élveztem a futballt. Hála Istennek azt csinálhatom kiskorom óta, amit imádok, és ha Isten engedi, akkor még számos évem van is hátra a karrieremből. Tudatában vagyok viszont a koromnak, és éppen ezért tudom ezt már sokkal jobban élvezni, mert minden egyes eltelt nappal közeledik a visszavonulásom, és ez nagyon nehéz… (fenntartani ezt a színvonalat – a szerk.) Ismétlem: ha minden jól alakul, még számos évem van a legmagasabb szinten, ám az idő nagyon gyorsan megy. Remélem, hogy továbbra is élvezhetem a futballt, a családommal töltött időt, a riválisokkal megvívott csatákat, illetve azt az életet, ami megadatott nekem eddig.

Az írásunkat  voksoláson a második helyen végző Van Dijk, aki már a kezdetektől fogva óriási sportszerűséggel vélekedett a Messivel való párharcáról a díjat illetően, szavaival zárnánk: „Remek idényem volt ugyan, de néha olyanokkal kell szembenézned, akik egy kissé természet felettiek. Hat Aranylabda… egyszerűen el kell ismerni a nagyságot.”

Tudunk egy telefonodhoz illő tokot – egyedi, strapabíró, Barçás!