Modric: „Ha nem nyersz, akkor is itt kell lenned.”

A tavalyi győztes horvát adta át az idei díjat Messinek

Hagyományteremtő jelleggel ezúttal a tavalyi győztes Luka Modric adta át Leo Messinek az Aranylabdát, aki immáron hatszoros Aranylabdásnak mondhatja magát. Modric szerint a tisztelet jele az, hogy az előző évi győztes adja át a díjat, és egyértelműen támogatja az ötletet. 

Öröm volt itt lenni a gálán, valamint átadni a díjat Messinek, aki egyértelműen megérdemli azt. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom azt a gyakorlatot, hogy az előző évi győztes nyújtsa át a díjat az aktuális díjazottnak. Ez a kölcsönös tisztelet jele, ami segíthet a sportágnak. Ellenfelek vagyunk, de nem ellenségek. A labdarúgásban sokszor eltúloznak dolgokat, de ez a kezdeményezés segíthet az egészséges rivalizálás kialakításában. Más sportágakban ez már szokás, úgy vélem, az a helyes út, hogy itt is bevezetjük.

A horvát klasszist ezek után közvetlen módon arról kérdezték meg, hogy mit gondol Cristiano Ronaldo távolmaradásáról, ám Modric csakis magáról volt hajlandó beszélni: „Az első kérdés célja rögtön az, hogy vitát generáljon… Csakis magamról vagyok hajlandó beszélni. Én örülök, hogy jöhettem. A labdarúgás a tiszteletről szól, és amikor nem nyersz, tiszteletből itt kell lenned, mert ez a labdarúgás egyik ünnepe. Ezért vagyok itt, mert ünnepeljük a focit, és mert ezzel tisztelet tanúsítunk a másik felé. Erről szól  a labdarúgás, ilyen egyszerű.”