Puig: „Olyan türelmesnek kell lennem, mint amilyen Xavi és Iniesta volt”

A legígéretesebb jövő előtt álló játékosként díjazták | A klub kölcsönbe küldené, ő maradna

Riqui Puig érezheti a megbecsülést, hiszen mind a klubon belül, mind azon kívül nagy becsben tartják Katalóniában, a keddi nap folyamán például a legígéretesebb jövő előtt álló katalán játékosnak járó elismerést vehette át. Ennek ellenére a közeljövője kérdőjeles, mert a középpálya telített, a felek pedig eltérőképpen vélekednek a megoldásról. 

A helyzetről már többször is beszámoltunk. Az egyesület – Patrick Kluivert utánpótlás igazgatóval az élen – úgy gondolkozik, hogy Puig jelen pillanatban a középpályán található nagy versenyhelyzet miatt nem kaphat folyamatos játéklehetőséget, így kölcsönbe kellene távoznia, hogy a fejlődéséhez szükséges perceket megkaphassa. Ezzel szemben viszont Puig úgy érzi, hogy sehol máshol nem lesznek annyira adottak a feltételek a tehetségének a kibontakozására, mint itt, Barcelonában.

Legutóbb a keddi napon szólalt meg a játékos a jövőjét illetően, amikor is a legígéretesebb katalán tehetségként díjazták az eseményen, ahol egyébként Gerard Piquét választották az elmúlt év legjobb teljesítményt nyújtó katalán labdarúgójának. Puig a fentieket erősítette meg, hangsúlyozta, hogy neki ez az otthona, és a kezdeti lépéseket illetően Xavi és Iniesta hozzáállását érzi viszonyítási pontnak.

Hogy itt lehetek, és ezt a díjat átvehetem, egy nagyszerű érzés. Érzem azt, hogy megbecsülnek. A jövőm? Két tényező miatt döntöttem úgy, hogy itt maradok: egyrészt nekem ez az otthonom, Matadepera az, ahol a világra jöttem (Barcelonától egy órányira fekvő település – a szerk.). Másrészt pedig bennem van a Barça DNS-e, az a fajta játékstílus, ami olyan naggyá tette a klubot az elmúlt évtizedekben. Egy saját nevelésű játékos számára óriási megtiszteltetés és egyben egy álom beteljesülése, ha debütálhat a felnőtt csapatban. Nekem egyértelműen Xavi és Iniesta a példaképeim: ők szintén nagyon elhivatottak voltak, valamint kellő türelemmel rendelkeztek. Várnom kell a lehetőségemre.

Barcelona ereklyékből sosem elég – a szekrényed feltöltése mellett a szoba többi részét is kidekorálhatod gránátvörös-kék színekkel!