Messi: „Különleges érzés, hogy én lőttem a legtöbb gólt a Ligában”

Az argentin Leo Messi a napokban interjút adott a ‘La Liga’ hivatalos médiumának, melyben főként arról beszélt, miként vált tehetségből a spanyol bajnokság történelmének legtöbb gólt jegyző játékosává. Ezen felül szó esett még a szabadrúgásokról, valamint a családról is. 

 

 

„Jelenleg van egy életritmusunk, amit a gyerekek nyilvánvalóan nagyban meghatároznak. Hazajövök az edzésről, eszem valamit, aztán megyek is értük az óvodába, valamint az iskolába. Természetesen nagyban függünk attól, mi is a programjuk.”

A Liga mindenkori gólkirálya

Élénken élnek még a fejemben Eto’o szavai: „Az a nap, amikor elkezdesz gólokat szerezni, lesz a…” Ezt azért mondta nekem, mert már fiatalabb koromban is rengeteg helyzetem volt, de a nagy részüket nem tudtam kihasználni. Egy nap azonban betaláltam, és azóta érkeznek a gólok. Minden egyes meccsel kevesebbet gondolok a gólszerzésre, és sokkal többet arra, hogyan tudnék még nagyobb hatással lenni a játékra. Ennek ellenére természetesen nagyon különleges érzés az, hogy a spanyol bajnokság történelmében én szereztem a legtöbb gólt, ez a leggyönyörűbb rekordok egyike, amit én tartok.

A szabadrúgások

„Az utóbbi időben elkezdtem egyre többet foglalkozni más részletekkel, vagyis a labdarúgás egészével. Sokat elemeztem, mikor mozdul el a kapus előre, hogyan állítja fel a sorfalat, mit csinál, ha legurítom a játékszert… Mostanában elemzem is ezeket a dolgokat, de a lényeg a gyakorlás volt. Ez tette lehetővé, hogy javuljon a kivitelezés.”