Raiola: „De Ligt? Szerinted a befolyásos Piqué félreállt volna?”

 

A hírhedt játékosügynök, Mino Raiola nemrég interjút adott a ‘Voetbal International’ médiumnak, melyben érintette Matthis de Ligt nyári átigazolását is. Amint az ismeretes, De Ligtet a Barcelona is szerződtette volna, ám a holland végül a Juventust választotta.

„Sok holland számára a Barcelona nem egy külföldi klub, hanem egy holland csapat. Ezáltal Matthijsnak oda kellett volna igazolnia, és sokan úgy gondolják: amit tett, az egy szentségtörés volt. A Barça azt gondolta: Matthijs leigazolása könnyű lesz, hiszen ő is holland, mint De Jong, ráadásul az Ajaxból érkezik, szóval… Mi több, ha De Jong jön, ő is mellettük dönt a két játékos kiváló kapcsolata miatt, gondolhatták. Az érvek, amiket nekünk felvázoltak, miért is kellene De Ligtnek Katalóniába igazolnia, nem voltak helyesek.”

Piqué

De Ligt nem csak egy játékos. Szerinted a befolyásos Piqué félreállt volna? Matthijst nem a pénz mozgatja, csupán játszani akar. Már 2018-ban is hívta a Juventus, már szinte meg is született a megállapodás, ám az Ajax vezetői meggyőzték még egy szezonról. Az első választása tehát a Juve lett volna, és őszintén meglepték az olyan csapatok érdeklődései, mint amilyen a PSG vagy a Barcelona.