Xavi: „Nem fogadtam el az ajánlatot, mert túl korai lett volna”

A Barcelona új edzője végül Quique Setién lett, de nyilvánvaló, hogy nem ő volt az elsőszámú jelölt, hanem Xavi Hernández. Még csak nem is a második számú, de végül őt tudta idény közben leigazolni a klubvezetés.

Az a Xavi, aki az első lehetőséget megkapta, csütörtökön nyilvánosan is beszélt a kapott ajánlatról, és megindokolta, hogy miért utasította el az esélyt.

„Igen, kaptam egy ajánlatot a Barcelonától, személyesen Eric Abidaltól és Óscar Grautól, itt, Dohában. Nem fogadtam el, elsősorban azért mert ez túl korai lett volna az én tanulásom, edzői fejlődésem szempontjából, de az álmom a jövőben is az marad, hogy edzője legyek a Barçának.”

Mi volt a reakciója az ajánlatra?

„Először is elmondtam a családomnak, később az Al-Sadd játékosainak. Ők teljesen naprakészek voltak, én pedig nem voltam a legjobb állapotban ez alatt a három nap alatt. De most teljes mértékben az Al Saddra koncentrálok.”

Quique Setién

„Odavagyok a Barcelona új edzőjéért. Szeretem azt, ahogyan dolgozik, és remélem, hogy sikeres lesz a csapattal.”

Katari Kupadöntő

„Ez a döntő nagyon sokat jelent számunkra, nagyon motiváltak vagyunk, a csapatomban óriási potenciál van, ami szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a döntőt.”

Xavi még nem tér vissza, de készül rá – a legendájának emléket állító zokni viszont csak arra vár, hogy beszerezd az EuroBarça Shopból! 🙂