Riqui: „Köszönöm a mesternek a lehetőséget”

 

A saját nevelésű Riqui Puig a Granada ellen (1-0) debütálhatott a Ligában a gránátvörös-kék mezben hazai pályán, ráadásul elévülhetetlen érdemeket szerzett a vezetés megszerzésében és így a három pont begyűjtésében. Puig megköszönte Setién edzőnek a lehetőséget, de hangsúlyozta, hogy a leköszönő Ernesto Valverdének is hálás a bizalomért, hiszen az utóbbi kezei alatt kapott először lehetőséget az első csapatban. 

„Köszönöm a mesternek a lehetőséget. Setién nagyon közel áll hozzánk, határozottan elmondja, mit is vár tőlünk. Engem személy szerint arra biztat, hogy vállalkozzak bátran, hogy ne veszítsek labdát, illetve hogy támadjam le mélyen az ellenfelet.”

Az első gól előtt ő szerezte vissza a labdát

Igen, én szereztem vissza, de ezután is voltak még kulcspillanatok a gólhoz vezető úton, mint például Vidal sarkazása. Együtt nyerünk, a csapat érdemli meg a sikert. Elégedettek vagyunk, ezzel a győzelemmel egy kis levegőhöz jutottunk.

Boldogabb Setiénnel?

„Én mindig is boldog voltam, pláne, ha játszhatok. Hálás vagyok Setién bizalmáért, de azt sem felejtem el, hogy először Valverde adta meg nekem a lehetőséget, hogy az első csapatban játsszak, szóval neki is köszönettel tartozom.”

Hogyan tovább?

„Tovább fogok dolgozni, mint ahogy tettem azt az elmúlt években is. Ha azt mondják, hogy menjek vissza a B-be, akkor ott próbálom majd a legjobbamat nyújtani.”