Busquets: „A gólok döntöttek, és a Valencia pontosabb volt”

A Barcelona alapvetően egy sima vereséget szenvedett el Valenciában, még akkor is, ha voltak a meccsnek olyan pillanatai, amikor szerencsével másként is alakulhatott volna.

A Barçából elsőként nyilatkozó Sergio Busquets kevésbé volt önkritikus – szerinte nem játszottak végig rosszul, és a Valencia pedig azért nyert, mert pontosabb volt.

Nem várt forgatókönyv

“A mérkőzés folyamán javultunk, és ki is tudtuk javítani néhány első félidei hibánkat. De amikor a legjobb állapotban voltunk, megkaptuk az első gólt. Később jó lehetőségeink voltak az egyenlítésre, de amikor aztán jött a második gól, minden sokkal nehezebbé vált.”

Nem tudtak gólt rúgni

“A második félidőben sokkal több mélység volt a játékunkban. Az hiányzott, hogy be is fejezzük a támadásokat. Nekünk játékosoknak kell hozzá igazodnunk az új edzői csapathoz.”

Középcsatárra lenne szükség?

“Vannak olyan játékosaink, akik tudnak játszani a 9-es poszton, még ha nem is született 9-esek. De meg kell oldanunk a szituációt. Azt a kérdés, hogy igazoljunk-e, nem nekem kell feltenni.”

A váltás hatása

“Az edzőváltás nem hozott nagyon sok változtatást, de ez is egy változtatás. A vereség ellenére olyan második félidőt játszottunk, ahol voltak helyzeteink és kontrollunk a játék felett. Még akkor is, ha ma a gólok döntöttek, és a Valencia ma pontosabb volt.”