Abidal azt állítja: Xavi nem mondott igazat

"Ha ajánlatot kapott tőlünk, akkor mutassa meg, mert én nem láttam"

Eric Abidal sportigazgató bombát robbantott: előbb a játékosokra mutogatva elérte, hogy az egyébként igen szűkszavú Leo Messi kikeljen a vezetők ellen, majd kétségbe vonva Xavi Hernández szavait kijelentette: a katalán egyesület nem tett ajánlatot a legendás irányítónak Ernesto Valverde menesztésekor. 

Az utóbbi kijelentés azért is problémás és pikáns, mert a jelenleg az Al-Sadd csapatát irányító Xavi nemrég nyilvánosan, explicit módon ismerte el, hogy a télen megkereste őt a Barcelona vezetősége, ám ő elutasította az ajánlatot azzal az indoklással, hogy még nincs kellő tapasztalata ezen a szinten.

Xavi így nyilatkozott azt követően, hogy a klub már bejelentette Setién érkezését:

Igen, kaptam egy ajánlatot a Barcelonától, személyesen Eric Abidaltól és Óscar Grautól, itt, Dohában. Nem fogadtam el, elsősorban azért mert ez túl korai lett volna az én tanulásom, edzői fejlődésem szempontjából, de az álmom a jövőben is az marad, hogy edzője legyek a Barçának.

Ezzel a kijelentéssel megy szembe Abidal nyilatkozata, amit a katalán ‘Sport’ sportnapilap újságírójával való beszélgetése során tett a francia sportvezető.

Nem tettünk ajánlatot neki. Ha kapott volna egyet a klubtól, mutassa meg nekem, mert én nem láttam. Az első találkozásunk alkalmával meghallgatott minket, a második alkalommal vázolta a terveit a jövőre vonatkozóan. Ami a médiában megjelent, az sokkal inkább a politikának volt köszönhető, mintsem a sportszakmai ügyeknek. Én nem politizálok, csak a labdarúgásról beszélek. Engem az olyan témák érdekelnek, minthogy milyen metódus mentén dolgozik egy vezetőedző, és az ehhez hasonló pontok, amiket egyébként érintettünk, nem is kerültek elő az újságokban…

Abidal tehát nem jelentette ki, hogy Xavi hazudott, de lényegében azt állítja, hogy a saját nevelésű klublegenda nem mondott igazat, amikor azt közölte a médiával, hogy kapott egy ajánlatot a télen a Barça átvételére. Az ilyen fajta ellentmondás már önmagában is kellemetlen a világ egyik legnagyobb presztízsű labdarúgóklubja körül, ám az, hogy a játékoskarrierjében a Barcelonával összenövő, a klubhoz a jövőben egészen biztosan vissza térő saját nevelés, Xavi integritását vonja kétségbe Abidal, pedig még meredekebb.

Ha még nem lett volna egyértelmű, a fenti epizódok az újabb bizonyítékok arra, hogy a klubot fogságba ejtették, melynek eredménye a súlyos intézményi és sportszakmai válság.

***

A legszebb Barçás labdát keresed? Itt és most megtaláltad!  Irány a shop!