Valverde: „Roma és Liverpool? Nagyon más meccsek voltak”

A Barcelona januárban, két és fél év után küldte el Ernesto Valverdét a kispadjáról, a tréner azóta kerülte a nyilvánosságot, de most egy bilbaoi focival kapcsolatos konferencián újra megjelent. 

Valverde több más téma mellett nyilatkozott a barcelonai időszakáról, hogyan látja most ezt a tapasztalatot, illetve kapott direkt kérdést azon két meccsel kapcsolatban, amibe hosszú távon belebukott, de az adott pillanatokat mindig átvészelte. Roma és Liverpool emlékei még hosszú ideig kísérteni fogják a Barcelona szurkolóit.

Valverde szakállt növesztett, és egyelőre nem tervezi, hogy visszatérne a kispadokra, de némi pihenő után újra szeretne munkát vállalni.

Roma és Liverpool

“Számomra ez a két meccs nagyon különböző volt. Rómában nem is tudtunk beszállni a meccsbe egészen a végéig, és mindig azt gondolhatjuk, hogy akikkel ott voltunk, sikerülhetett volna. Liverpoolban amikor elkezdtük a meccset hamar gólt kaptunk, amit nagyon el akartunk kerülni. Egy góllal továbbjuthattunk volna, és aztán meg egy perc alatt két gólt kaptunk. Ezek is szituációk, amik előfordulhatnak.”

„Az odavágón is megszenvedtük a Liverpoolt, de nyerhettünk volna négy góllal. A BL-t nagyon nehéz megnyerni, ahogy az Európa-ligát, a Világbajnokságokat és az Európa-bajnokságokat…. Ezek mindig egy meccseken múló trófeák, egy szituáción múlók. A Liga ellenben azt tükrözi, amit egész évben csináltál. A Liverpool most nagyon nagy jelentőséget tulajdonít a Premiernek, mert nagyon régóta nem nyerte meg.”

Nem bánja a barcelonai időszakot?

“Óriási lehetőség és szerencse volt, hogy a Barcelonát edzhettem. Tudom, hogy mit jelent ott edzősködni – minden szempontból – és nagyon boldog vagyok, hogy ott lehettem. Amikor aláírsz egy szerződést, már  akkor tudod, hogy minden az eredményektől függ majd, és hogy az edző lesz mindig az első számú felelős. Nem gondolom, hogy igazságtalanul bántak volna velem. Megértem, hogy erről kérdeznek, de most csak arról van szó, hogy tovább kell lépni, és nem kell újabb köröket futni a témában. Nekem is az az érdekem, hogy előre nézzek, és ne hátra. Most egy ideig még pihenek, aztán meglátjuk, még nem döntöttem el semmit.”

A favoritja a bajnoki címre?

“A Madrid erős, és nagyon odafókuszál most a Ligára.”