Puyol: „Messi akár 38 éves koráig játszhat”

Carles Puyol szerint nem érdemes aggódnia a szurkolóknak, legalábbis a szurkolók azon részének, akik már távozni látják, vagy visszavonulni látják Messit a Barçából. 

A Barcelona korábbi csupa szív csapatkapitánya szerint Messiben még nagyon sok van, akár még további 5-6 évet is játszhat. Ami pedig őt illeti, nem változott meg, ugyanolyan szurkolója a Barçának, mint korábban, és egyáltalán nem zárja ki, hogy a jövőben újra vállaljon munkát a klubnál.

Messi

“Most 32 éves. Szerintem, ha egy futballista, úgy odafigyel magára, az állapotára, mint Leo, akkor akár 38 éves koráig játszhat. Még hátra van neki hat éve. Miért is beszélnénk a Barcelonáról úgy, mintha már nem lenne itt, hogy ha egyébként itt van velünk. Úgy kell beszélni a csapatról, hogy ő is a csapat része, és azon kell lenni, hogy minél több sikert érjünk el.”

“Amikor ő feljött az utánpótlásból, láttuk, hogy valami különlegeset tud, ugyanakkor persze nem vártuk, hogy ilyen jó lesz, és hogy hogyan tudott tovább fejlődni, újabb erényeket hozzáadva a játékához.”

Továbbra is úgy követi a Barçát, mint egy rendes szurkoló

“Amióta csak az eszemet tudom, Barça szurkoló vagyok. Úgyhogy amikor csak tudom, követem a csapatot és nézem a meccseket. Amióta visszavonultam, nagyon kevés mérkőzés volt, amit nem néztem meg. Mindig nyitott vagyok a Barçára.”

Visszatérhet ismét vezető szerepkörben?

“Feladatot vállalni vagy nem vállalni a klubnál nem attól függ, hogy kik vezetik a klubot, hanem attól a pillanattól, amikor ez téma, és hogy akkor milyen helyzetben van a két fél. Számomra a Barcelona sokkal fontosabb, mint az aktuális elnökök vagy aktuális játékosok… Számomra minden fölött a klub áll.”

Vagy olyan nagy küzdő, mint Puyol volt? Nem biztos 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait, mint az övé.