„Tudom, hogy a Barcelona áll ezek mögött az oldalak mögött”

 

A Mediapro ügyvezető igazgatója, Jaume Roures, akit a bizonyítékok alapján szintén a célkeresztjébe vett az elnökség az ‘I3 Ventures’ által üzemeltetett közösségi oldalakon keresztül, szégyenteljesnek nevezte a Josep María Bartomeu által vezetett elnökség ténykedését. A vállalkozó egyben bejelentette, hogy bíróságra viszi az ügyet.  

„A Barcelona pártoló tagjaként szégyellem magam, hogy az egyesület vezetősége ilyen dolgokra vetemedik. Azt hittem, hogy ezeket meghagytuk az erkölcsteleneknek, és nem gondoltam volna, hogy egy olyan klub, mint amilyen a Barça, arra költi a sociók pénzét, hogy a hozzá közel vagy távol álló embereket besározza. Most már teljes bizonyossággal állíthatom, hogy igazak ezek a híresztelések, mert láttam azokat a dokumentumokat, amik alátámasztják a vádakat. A közleményükkel nem tisztáztak semmit sem. Mi jelenleg azon gondolkozunk, hogy jogi következtmények elé állítsuk őket. Nem csupán arról van szó, hogy sértegetnek téged, illetve manipulálják az embereket, hanem arról, hogy visszaélnek a klub pénzével. Egy millió euró ugyanis nem zsebpénz… Rengeteg bérletről van szó, melyből összejön ez az összeg, hogy aztán ilyesmire költsék el…”

Jogi út

Nyilvánvaló, hogy perelni fogunk. Nagyon sokan vannak, akiknek hasonlóképpen kellene reagálniuk az információk láttán.”

A klub gazdasági helyzete

„Senki sem tudja, mennyire is rúg pontosan az egyesület adósságállománya, valamint nincsen semmiféle kontroll a gazdasági területen… Ha ezekre a dolgokra csak pár év késéssel jöttünk rá, mi lehet még a színfalak mögött, amikről nem tudunk?”