Amor: „A Madrid nem érdemelte meg a győzelmet”

Az ősi rivális Real Madrid nyerte a bajnoki rangadót a Barça ellen vasárnap este, ám Guillermo Amor intézményi kapcsolatokért felelős vezető szerint a játék képe alapján a katalánoknak kellett volna begyűjteniük a három pontot.

„Ha figyelembe vesszük az első félidőt, nagyon jó osztályzatot adok a csapatnak. Domináltuk a meccset, és helyzeteket dolgoztunk ki. A gól azonban hiányzott, nem jött össze, ha pedig esélyt adsz a Madridnak felállni, azt ő ki fogja használni. Nagyon nehéz ellenük kontroll alatt tartani a játékot, a második félidőben ránk is jöttek, a góljukkal pedig nyílt lett a játék. Látták, hogy nyerhetnek, és teljesen belelelkesültek.”

Az eredmény

Nagyon mélyen ránk jöttek a második félidőben, letámadtak minket. Az lett volna az ideális, ha lassítani tudjuk a játékot, de ezt nem hagyta a Madrid. Tovább nyomtak minket és további helyzeteket dolgoztak ki. Ennek ellenére nem mondom, hogy megérdemelték a győzelmet, mert nagy mértékben domináltuk a meccset, ők viszont a labdaszerzés után nagyon gyorsan felértek a kapunk elé.

Messi

Jó volt. Az első félidőben ráadásul fenomenális, mert helyzeteket teremtett, összjátékokban vett részt, és járatta a csapatot. Amikor azonban veszítesz, úgy tűnik, mintha minden rossz lenne. Nagyszerű első félidőt játszottunk, ahol sokkal jobbak voltunk. A másodikban viszont a meccs kicsúszott a kezünkből, miután elveszítettük felette az irányítást.”