Busquets: „Nem tudjuk kihozni a labdát a kirúgásoknál”

A Klasszikuson elszenvedett vereség (2-0) után a csapat meghatározó játékosa, Sergio Busquets állt a kamera elé a pálya szélén, és elemezte a történteket közvetlenül a lefújást követő pillanatokban. 

„Egy lehetőség volt arra ez a meccs, hogy még nagyobb előnyt szerezzünk, de nem jött össze. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de a második játékrészben már nem. Nem igazán tudtuk kihozni a labdát, ők pedig előnyt kovácsoltak ebből, majd egy megpattanó labda után vezetést is tudtak szerezni.”

„Azért vesztettük el a játék felett a kontrollt, mert sok labdát adtunk el. Nem tudjuk kihozni a labdát a kirúgásokat követően, ha egy az egyben feljönnek ránk. Néha ilyenkor elég egy rossz mozdulat, és ott is a kockázat, noha azt hiszem, hogy az ilyen féle játékhoz bőven megvannak a játékosaink.”

Elfogytak erővel? 

„Nem hinném, hogy erről lenne szó, sokkal inkább a meccs dinamikája változott meg. Az első félidőben mi voltunk fölényben, aztán ez megfordult.”

Szenvednek labda nélkül?

„Mindenki szereti magánál tartani a labdát, nekünk pedig vannak labdabiztos labdarúgóink. Mindegyik csapat szenved a labda nélkül. Nem mi vagyunk sem a leginkább védekezőbb, sem pedig a legjobb fizikummal rendelkező együttes. Még sok van hátra a bajnokságból.”