Koeman: „Nemet mondtam a Barcelonának”

Xavi Hernández után Ronald Koeman is nyilvánosan elismerte, hogy a Barcelona megpróbálta szerződtetni januárban Ernesto Valverde helyére vezetőedzőnek.

Xavinak korábban meglepő módon ellent mondott Eric Abidal sportigazgató, Xavi ezt követően nem reagált az ellentmondásra. Koeman a részletekbe nem ment bele, csak a lényeget árulta el: hívták, de ő nemet mondott, mert a holland válogatottat nem akarta cserben hagyni.

Ronald Koeman egyébként korábban maga árulta el, hogy a nyári Európa-bajnokság utánra van egy záradék a szerződésében, hogy ha a torna után hívná a Barcelona, akkor kötöttségek nélkül távozhat.

A holland beszélt még Frenkie de Jongról is, aki a válogatottban a játékosa, de szerinte a Barcelonában nem úgy alkalmazzák, ahogy az a legjobb lenne a számára. Vagy legalábbis máshogy, mint amit megszokott.

Hívta a Barcelona Valverde helyére

“Igen, hívtak, még hetekkel korábban Valverde helyére. Nemet mondtam a Barcelonának mert a válogatottnál vagyok. Nem az volt a megfelelő pillanat.”

De Jong

“A pozitívum az, hogy nagyon sok meccset játszik, ugyanakkor más poszton szerepel, mint amit megszokott és amit ismer. Sem az Ajaxban korábban, sem most a válogatottban nem játszik ezen a poszton, de ezek az edzőjére tartozó döntések.”

“Ő még egy nagyon fiatal futballista, és azzal, hogy játszik meccseket, tanul is dolgokat. De velem a válogatottban mást játszik.”