“Ha a klub gyenge pillanatokat él meg, normális, hogy keresik az ügyeket”

Gerard Piqué elismerte, hogy a Barcelona nem játszott jó mérkőzést a Real Sociedad ellen, illetve egészen pontosan normálisnak nevezte, hogy a vendégek bőven meccsben voltak, és helyenként dominálták is a találkozót.

Szenvedniük kellett

“Igen, Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, hiszen mögöttünk volt a vereség a Clásicón, és a Real (Sociedad – a szerk.) nagyon jó formában játszik. Tudtuk előre, hogy nem lesz egyszerű, nagyon jó focit játszanak. De az apró részletek végül nekünk adták a három pontot.”

Egyértelműnek látta a kezezést?

“Igen, mert az alkarján érte a labda. A meccs előtt az Atlético- Sevillán volt egy ugyanilyen, ezt láttam. És ezeket befújják.”

A Real dominálta a meccset jó ideig

“Ez az, amit mondok. Nagyon jó focit játszanak, és a labdával kiválóan bánó játékosaik vannak. Szerintem végül jól alakultak a dolgok.

Milyen érzés a győzelem azt követően, ami a Clásicón történt, beleértve azt is, amit Sarabia (Eder Sarabia másodedző) csinált a kispadoknál?

“Amikor a klub gyenge pillanatokat él, ezek a dolgok kikerülnek. Mint ahogy a Valencia elleni meccs után is azt mondták, hogy nem teszünk fogadalmat a meccs előtt. Ez nem volt igaz. Illetve a pályán valóban nem tettünk, de tartalmilag nem így volt. Az akkor nem a rossz csapat hangulat miatt volt, hanem mert edzőváltás után a bemelegítés is más volt. Ami pedig Sarabiát illeti, az normális, hogy a másodedző tele van adrenalinnal és így megnyilatkozik. Ezt normálisnak látjuk. Az öltözőben elnézést kért, és mondtuk neki, hogy miattunk nem kellene. Ez inkább a klubnak szólt, mint nekünk Sőt, mi szeretjük, ha van intenzitás a kispadon. Normális, hogy amikor gyenge pillanatokat élünk meg, kikerülnek ezek a dolgok.”