„Legjobb énekes? Boateng!”

Ter Stegen és a kérdezz-felelek

Az FC Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen válaszolt jópár kérdésre a Twitter fiókján a kérdezz-felelek alkalmából. A német hálóőr elmondta többek között, hogy mit csinál a szabadidejében, dicsérte a szurkolókat, és természetesen szót ejtett a világjárványról is.

Szabadidő

„A feleségemmel és Bennel, a fiammal töltöm az időmet, akivel tanulunk, nagyon élvezem. Leírhatatlan boldogságot jelent apának lenni. Minden nap edzek, készítem az ételt, mert szeretek főzni, és a házat is takarítom. Beszélek a családdal, olvasok, kávét csinálok… A kávé a szenvedélyem lett egy ideje, és igyekszem napról napra jobb lenni. Még nem vagyok egy művész, de próbálkozom!”

A kérdezz-felelek alatt kiderült, hogy a kedvenc filme A boldogság nyomában, a kedvenc német futballistája Oliver Kahn, a legnehezebb feladatot pedig Aritz Aduriz okozta számára. A spanyol nyelvtanulásról is említett néhány szót: „Felkészültem, mielőtt Spanyolországba jöttem, és amikor idekerültem, a lehető legtöbb időt szenteltem a gyors tanulásnak, bár még mindig tanulok.”

A csapattársakról így szólt: „Nagyon jól érezzük magunkat, és mindig sokat nevetünk.” Említése szerint Kevin-Prince Boateng volt a legjobb énekes a csapatból. Visszaemlékezett a PSG elleni 6-1-re is: „Nagyszerű este volt! Ilyenkor nem gondolkozol, csak élvezed. Mindig mindent meg akarok nyerni.”

Szurkolók

„A szurkolók által nyújtott támogatás fantasztikus, az északi és a déli kapunál egyaránt. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan közel vagyok a szurkolókhoz, az éneklés és a szurkolás, ami az északi kapu mögül jön, újabb ösztönzést jelent számomra.”

„Egyszer elmentem egy kosármeccsre, de kézimeccsen még nem jártam. Pérez de Vargas [a Barça kézikapusa – a Szerk.] meghívását elfogadnám, amikor minden normalizálódik! Anno a mezőnyben kezdett: „Ha nem lennék kapus, szeretnék gólt szerezni. Amikor elkezdtem focizni, elöl játszottam, de elégedett vagyok, hogy kapus lettem.”

Világjárvány

„Remélem, hogy mindenki jó egészségnek örvend. Kérem, hogy kövesse az instrukciókat, és maradjon otthon. Együtt le fogjuk győzni a koronavírust.”