Suárez: „Fájt, amiket velünk kapcsolatban mondtak”

Megerősítette Messi korábbi szavait

Luis Suárez a Sport890 rádió vendége volt a napokban és röviden ugyan, de egyértelműen a Messi által megfogalmazottak mellé állt és elmondta, hogy bántó volt hallani azokat a dolgokat, amik valótlanságokat állítottak róluk, játékosokról, a koronavírus járvány miatti fizetéscsökkentésük kapcsán.

A történetet ismerjük: a Barcelonának a meccsek leállásával a költségei csökkentése érekében elemi érdeke lett az, hogy az első csapat játékosai jelentős fizetéscsökkentésbe menjenek bele átmenetileg. Ebben végül, mint kiderült, teljes egyetértés volt a beszélgetések alatt, ugyanakkor a sajtóban több napig érkeztek olyan hírek, hogy a játékosok vagy nem akarnak belemenni a csökkentésbe, vagy csak sokkal kisebb mértékben, mint ahogy a klub szerette volna.

Suárez erről mondott most véleményt az uruguayi Sport890 rádió műsorában, amit az AS.com szemlézett és egyrészt megerősítette a Messi által leírtakat, másrészt kifejezte csalódottságát azzal kapcsolatban, ahogy az egész folyamat zajlott a sajtóban.

„Olyan dolgokat mondtak a fizetéseink csökkentése kapcsán, amik igazán bántóak voltak velünk szemben. Előbb azt mondták, hogy mi, játékosok nem akarunk belemenni, majd azt, hogy a többi sportág csapatai már meg is egyeztek, miközben a valóság ezzel szemben az volt, vártuk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a klub számára.”

„Azért fájnak ezek, mert mi voltunk az elsők, akik megállapodásra törekedtek, miután tisztában vagyunk a klub helyzetével. Senki nem mondta a keretből, hogy visszautasítaná a fizetéscsökkentést. Minden a játékosok és a klub közös megállapodása volt, a kaptiányok beszélték meg az elnökkel és Óscar Grauval és senki nem utasította vissza. Mi mindig próbáljuk segíteni a klubot.”