„Ki lepett meg a legjobban? Ansu Fati, mert nem ismertem”

De Jong és a karantén

Az FC Barcelona holland középpályása, Frenkie de Jong követte Sergi Robertót, és a németalföldi játékos is válaszolt néhány kérdésre a Youtube-on az élő beszélgetés alkalmával. De Jong jelenleg Hollandiában tartózkodik, és próbál egy kis napirendet betartani, de nehezen viseli a helyzetet, mert hiányzik neki is természetesen a csapat.

Karantén Hollandiában

„Még a lezárások előtt vissza tudtam jönni Hollandiába. Nagyon más itt a helyzet, mert továbbra is ki lehet menni, és az elmúlt napokban jó volt az időjárás.”

Mindennapok

„Nincs igazán kialakult rutinom, de megpróbálok egy kis rendet betartani: először sétálunk a kutyával, aztán reggeli, majd edzés a futópadon. Aztán sorozatot nézek a TV-ben, és játszom Jagerrel, a kutyával. Az edzők napi edzéstervet küldenek nekünk, és azt is megkérdezik, tőlünk, hogy hogy ment. Ez jó, mert formában maradunk – nem annyira, mint korábban, de megtesszük a legtöbbet.”

„A barátnőm főz. Mostanában egy kicsit kevesebbet eszem, mert kevesebbet edzek. Odafigyelek, hogy mit eszek és mit iszok. Hiányzik a napi rutin, az edzőpálya, a csapattársak. Nehéz otthon ülni, és várni, hogy minden rendben legyen, de meg kell csinálnunk. Türelmesnek kell lennünk, és hamarosan visszatérünk az edzésbe.”

Első hónapok

„A kedvenc meccsem még nem jött el, de valószínűleg a Dortmund elleni hazai, 3-1-es győzelem volt az. Habár ez az első évem, sokat játszom és nagyon boldog vagyok. Viszont tudom, hogy jobban is tudok játszani, mint eddig.”

„Minden játékos nagyon jó. Az egyetlen, aki meglepett, az Ansu Fati, mert nem ismertem. Nagyon minőségi játékos.”

Nyelvtanulás

„Most folytatom a spanyol óráimat. Ugyanakkor könnyebb, ha testközelből beszélsz a tanárral.”

„Szeretném kifejezni a hálámat az egészségügyi dolgozóknak, és arra buzdítom az embereket, hogy maradjanak otthon.”