„Tudni fogjuk, hogy otthonról mindenki szurkol nekünk és mindent beleadunk”

A Barcelona már több mint egy hete edzésben van, a benyomásokról most Sergi Robertót kérdezte meg a Barcelona média csapata. Mérlegen egy hét élményei és a várakozások.

“Ez alatt a hosszú idő alatt mindig edzettünk otthon, hogy formában tartsuk magunkat, még akkor is, ha nem tudtuk, mikor edzhetünk rendesen újra. De követtük azt a munkarendet, amit előírtak számunkra. Nagyon vártuk már a visszatérést, hogy érezzük a gyepet, a labdát. Örülünk, még akkor is, ha furcsa érzés egyedül edzeni. Reméljük, hogy a következő hetekben változni fog, és egyre többet edzhetünk csapatban, mert az azért jobban élvezhető.”

Benyomások

“A visszatérés nagyon jó volt, mindenki örül, hogy edzhetünk, jók a benyomások. Napról napra jövünk bele jobban a munkába, mert a majdnem két hónap sok volt anélkül, hogy futottunk volna egy pályán, és labdához értünk volna. Lassacskán belejövünk a keményebb edzések dinamikájába.”

A találkozás öröme

“Már nagyon hiányoztak a társak, és nagy kár, hogy nem tudunk együtt edzeni, de reméljük, hogy mindenki tiszteletben tartja a szabályokat, és akkor pár héten belül már másként lesz, edzhetünk együtt.”

A LaLiga protokollja

“Elég extrém, mert ahhoz egyáltalán nem voltunk hozzászokva, hogy így kell edzenünk. Amikor megérkezünk, azonnal mérik a testhőmérsékletet, megkérdezik, hogy van-e bármilyen tünetünk. Mindig öt percenként érkezik egy játékos, felveszi a cipőjét, és megy is a pályára. Minden játékos arra a helyre kell menjen, ahová beosztották, és máris edz is. Amint vége az edzésnek egy csoport számára, van egy kijelölt hely, ahol cipőt cserélhetünk, és az edző ruhában megyünk haza, otthon zuhanyozhatunk le.”

Zárt kapuk mögött

“Játszottunk már szurkolók nélkül meccset, és nagyon furcsa volt, és nehezen is ment. Személyesen nekem még nincs is a fejemben, hogy milyen lesz, amikor így fogunk játszani. Most kezdődik a Bundesliga, szerintem minden attól függ majd, hogy ott miként megy. Annak ellenére, hogy közönség nélkül fogunk játszani, mindent bele fogunk adni, mint mindig.

“A szurkolóink legyenek nyugodtak, mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük az összes lehetséges trófeát. És ugyan ők most nem lehetnek velünk, nem támogathatnak minket a meccsek alatt, tudjuk, hogy otthon buzdítani fognak minket.