„Messi már majdnem a Getaféhoz került kölcsönbe, de Rijkaard közbeszólt”

Ángel Torres, a Getafe elnöke érdekes történeteket osztott meg a MARCA hasábjain. A madridi klub első embere elmondta, hogy közel álltak a 18 éves Messi kölcsönvételéhez, de mesélt Guardiola kinevezéséről és a Laportával való barátságáról is.

„Remélem, hogy visszatér, bár nem vagyok benne biztos, hogy jó dolog a második időszak, jelen esetben egy második mandátum. Mindig is jól kijöttünk, Joan egy rendkívül vicces figura, jó lenne ismét találkozni.” – mesélte a 68 éves klubvezető a Barça elnöki pozícióját 2003 és 2010 között betöltő Laportáról.

Ángel Torres arról is mesélt, hogy Laportával már megszületett a megállapodás arról, hogy a 18 éves Leo Messi kölcsönbe kerül a Getaféhoz, a transzfer azonban meghiúsult: „Messi pályafutásának első vagy második éve után majdnem a Getaféhoz került kölcsönbe, már minden meg volt beszélve, de végül Rijkaard nem fogadta el az ajánlatunkat.”

Pep Guardiolát 2008 nyarán nevezték ki a Barcelona edzőjének, ugyanakkor Torres elmesélése alapján nem ő, hanem a Getafe akkori vezetőedzője, Michael Laudrup volt Laporta első számú kiszemeltje: „Svájcban voltunk egy kupasorsoláson Txiki Begiristain –al (a Barça akkor sportigazgatója – szerk.) és a terv az volt, hogy Laudrup veszi át a Barcelona irányítását, Guardiola pedig nálunk kezdi meg az edzői pályáját, ugyanis Laporta nem volt teljesen biztos Pep kinevezésében.”

A dán szakvezető abban a szezonban kupadöntőbe és UEFA Kupa negyeddöntőbe vezényelte a Getafét, de végül nem került a katalán fővárosba, Laporta ugyanis Guardiola mellett tette le a voksát, aki később a klub történetének egyik ha nem a legjobb csapat építette, amelyik négy év alatt 14 trófeát nyert. További érdekesség, hogy Laudrup azon a nyáron így is elhagyta a Getafét, a helyét pedig egy másik korábbi Barça játékos, Víctor Muñoz vette át.

AKCIÓ! Prémium, Elegáns Barçás Sál 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!