Iturralde González: „A bírók 90%-a Real Madrid szimpatizáns”

A korábbi spanyol játékvezető, Iturralde González egy rádióműsorban beszélt róla, hogy a spanyol emberek és bírók többsége inkább a Real Madriddal szimpatizál, ugyanakkor nem felejtette el hozzátenni, hogy ettől függetlenül szerinte profin és részrehajlás nélkül végzik a dolgukat.

„A játékvezetők nem a Marsról jöttek. Azért lesz valaki bíró, mert szereti a focit és a ha valaki szereti a focit, szerintem nincs olyan, aki ne szimpatizálna egy csapattal sem. Szerencsés vagyok, hogy Bilbaóban születtem, itt az emberek az Athleticnek szurkolnak. Ugyanakkor az ország többi részén a többség Real Madrid vagy Barcelona szurkoló, mivel ezek a csapatok nyernek. A bírók nagy része a Real Madriddal szimpatizál, de ez nem azt jelenti, hogy nem profik és nekik fújnának.”

A fenti mondatokat még 2014-ben mondta Iturralde González, amit most újra felkapott a spanyol sajtó, miután a minap a Cadena Ser műsorában újra erről beszélt, de most konkrét számot is mondott: szerinte ez az arány 90% Real és 10% Barcelona szimpatizánst jelent a bírók között. „A lakosság 70%-a Katalónián kívül a Real Madridért szorít. Ma már többen a Barçának, mert sokakat megnyert Guardiola sikeres csapata, de a Messi előtti időszakban ez más volt.”

A baszk játékvezető sok meccset vezetett a Barcelonának korábban, de a legemlékezetesebb talán éppen egy El Clásico volt: 2010-ben a felejthetetlen 5-0-s meccset éppen ő fújta.

AKCIÓ! Prémium, elegáns Barçás Sál 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!