Paolo Rongoni: „Pjanic sok-sok éven keresztül játszhat a Barçában”

Az AS Roma korábbi erőnléti edzője beszélt Pjanic Barcelonába való igazolásáról

Az elmúlt napokban hivatalossá vált, hogy Miralem Pjanic a Barcelonában, Arthur Melo pedig a Juventus együttesében fogja folytatni a pályafutását.

Az AS Roma korábbi erőnléti edzője, Paolo Rongoni a katalán Sportnak nyilatkozott a bosnyák középpályás jelenlegi helyzetéről. Rongoni jól ismerheti Pjanicsot, hiszen korábban együtt dolgoztak a Románál.

Sokáig játszhat a Barcelonában

„Sok éven keresztül játszhat a Barcelona színeiben. Nézd, azok, akik vele dolgoztunk, tudjuk, hogy ő egy valódi szupersztár. Megtiszteltetés és kiváltság volt együtt dolgozni egy olyan bajnokkal, mint Pjanic a Romában. Történelmi eredményeket értünk el együtt. ”

Mindig a fejlődésre koncentrál

„Ő az egyik legprofibb szemléletű sportoló. Pjanic mérkőzésenként 13 kilométert fut. A legteljesebb edzést végzi, és mindig csak arra gondol, hogy hogyan lehetne jobb.”

Nem sérülékeny

„Kiváló mentalitású játékos. A pályán belül és azon kívül is mindig vigyáz magára. Ezért kevesebb izomsérülést szenvedett, mint a legtöbb játékos, a Románál és a Juventusnál is így volt. Ha pedig mégis volt valamilyen baja, gyorsabban is épült fel, és nem irigy senkire az öltözőben.”

Jó a magatartása

„Jó ember. Soha nem okozott nekünk problémákat Romában. Vezetője az öltözőnek és tudja, hogyan kell viselkedni, mi van a csapat hasznára.”

Lát a pályán

„Természetesen megvannak ahhoz a képességei, hogy egy olyan csapatban szerepeljen, mint a Barcelona. Technikailag jó, hihetetlen látása van és hozzásegíti a csapatot a gólokhoz. Nagyon érett játékos.”

Arthur kapcsán is megkérdezték

„Nem tudok Arthurról mit mondani, de Pjanic 30 esztendős. Professzionalizmusa és fizikai állapota miatt még sok éven keresztül játszhat.”

***

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!