Bartomeu: “Nem gondolok a lemondásra”

Az elnök cáfolta Setién lehetséges távozásáról szóló pletykákat

Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu a RAC1 ‘El món’ című műsorának volt vendége. Kifejtette álláspontját többek között Messi szerződés hosszabbításáról, a Setién távozásáról szóló pletykákról, de a VAR-ral kapcsolatban is elmondta véleményét.

Lemondás:

„Nem gondolok a lemondásra. Épp ellenkezőleg: még keményebben fogok dolgozni.”

Barçagate:

„A PricewaterhouseCoopers által végzett vizsgálat kimutatja, hogy a korrupciós vádak hamisak voltak és nem indult média hadjárat senki ellen. Az ellenőrzés rámutatott, hogy bizonyos elemek rendben voltak, máshol viszont problémákra derült fény, de központilag elrendelt média támadásról és piaci áron felüli számlázásról szóló rágalmazások alaptalannak bizonyultak”.

Felelősség:

„Az I3 Ventures megbízása az én döntésem volt, amit a kapott ajánlások alapján hoztam meg. Nem volt tender kiírva, a szerződést vetélytársak nélkül kapták meg. A megállapodás során azt tartottuk célszerűnek, hogy különböző részlegekre fognak beszámlázni. Az audit rámutat, hogy az árak megfeleltek a piaci értékeknek, sőt, talán alatta is van az elszámolt összeg. A felelősség az ügyben elsősorban Jaume Masferrert illeti és a részlegeket, akik teljes autonómiával rendelkeznek. Ebben az ügyben én vagyok az utolsó, aki számon kérhető. „

Emili Rousaud:

„Senki nem élt vissza a klub pénzével, ezt szeretném tisztázni. Ezért is tettünk panaszt Rousaud ellen még az audit eredményének ismerete előtt”.

Személyi változások az elnökségben:

„Úgy vélem, hogy át kell szerveznem a jelenlegi struktúrát. Próbáltam olyan emberekkel kell körülvenni magam, akikkel nyugodt körülmények között dolgozhatok együtt. Most viszont bátornak kell lenni és nehéz döntéseket meghozni”.

Tweetek:

„Az ellenőrzés egyértelműen kimutatja, hogy nincs közünk a rágalmazó tweetekhez. Vannak bizonyos üzenetek… de mindannyian tudjuk, hogy kik állnak ezek mögött… Rengeteg hamis tweet jelenik meg, ez ellen tennie kell valamit a hatóságoknak. Ezen tweetekhez viszont semmi köze a klubnak, teljesen tiszta a lelkiismeretem”.

Jogi következmények:

„Jogi útra fogunk lépni azok ellen, akik rágalmazták a klubot és hamis állításokkal csorbították annak hírnevét. Ezeknek az embereknek ki kell állniuk az emberek elé és a tévedésüket beismerni”.

La Liga:

„Matematikai esély még van a győzelemre, de jelentős pontkülönbséggel vezet a Real Madrid”.

VAR:

„Támogatom a VAR-t, de a jelenlegi működése nem tisztességes. Vannak klubok, amelyeket előnyben részesítenek, másoknak pedig ártanak. Ezt nem csak Spanyolországra értem, hanem egy, az egész világra jellemző helyzetről beszélek. Ez nem támadójellegű kritika, csak szeretném jelezni, hogy van mit javítani a VAR működésén. A technológia viszont sokat segíthet a labdarúgásnak. Rubiales nem hívott fel és ezt ő is alátámaszthatja. A helyzetről viszont természetesen egyeztettünk és mindketten támogatjuk a VAR-t”.

Real Madrid:

„Térjünk vissza erre, ha már megnyerték a ligát…”.

4 pont hátrány:

„Az eredmények kapcsán ne menjünk el a technológia mellett sem szó nélkül. A három döntetlen érzékenyen érintett minket a bajnoki versenyfutás szempontjából, de olyan csapatokról beszélünk, akik nem a kiesés elől menekülnek, hanem nemzetközi kupaszereplésért vannak versenyben…”.

Valverde:

„Nem bántam meg Valverde menesztését, mert lendületet kaptunk. Setién pozitív változásokat hozott magával”.

Setién:

„Örülök a csapat fejlődésének. Az elmúlt két meccsen már szemmel látható volt a fejlődés a csapat játékán. Az elsődleges cél a La Liga megnyerése, utána koncentrálhatunk a BL győzelem megszerzésére. Jeleztük az UEFA felé, hogy szeretnénk a Napoli elleni visszavágót a Camp Nouban játszani, ezzel kapcsolatban még várjuk az UEFA álláspontját”. (szerk.: pénteken várható végleges döntés)

Messi:

„2021-ig szerződés köti a klubhoz, de szeretnénk vele hosszabbítani. Abban biztos vagyok, hogy nem szeretnénk elengedni őt és Messin is látszik, hogy jól érzi magát nálunk, nem gondol a távozásra. A Barcelonából szeretne visszavonulni”.

Lautaro Martínez:

„A szezon befejezése után foglalkozunk a témával, egyelőre a bajnokságra koncentrálunk”.

Átigazolások:

„Tervezünk átigazolásokat, de nem lesz nagy mozgás a kereten belül”.

Neymar:

„Neymar leigazolása a jelenlegi gazdasági helyzetben lehetetlen.”

Arthur – Pjanic csere:

„Szakmai alapú döntés született, csak másodlagos szempont a transzfer pénzügyi vonatkozása. Az idei különleges helyzetnek köszönhető csak, hogy még a bajnokság alatt nyélbe kellett ütni az üzletet. A játékosok árát a piac határozta meg, nem a pénzügyi mérleg korrigálása volt a cél”.

Espanyol:

„Minél több katalán csapatot szeretnék látni a La Ligában. Jó lenne, ha itt lenne még a mezőnyben a Girona, Nástic, Sabadell is…”

Pau Gasol:

„Természetesen szeretném, ha Pau nálunk fejezné be a pályafutását, de nem versenyezhetünk az NBA csapatok anyagi lehetőségeivel. Ő szeretne viszont visszatérni, tehát nem zárom ki teljesen a lehetőségét a leigazolásának”.

Xavi:

„Nagyszerű játékos és edző, aki egyszer biztosan irányítani fogja a csapatot. Most Setién az edző, de ha eljön a nap, amikor Xavi megkapja ezt a feladatot, akkor jól fog teljesíteni, ebben biztos vagyok”.

***