Setién: „Nem játszottunk jól”

Kritikus volt a csapat teljesítményét illetően

Quique Setién szerint az Espanyol elleni 1-0-ás győzelem során csapata a minimumot hozta csak. A három pont szükséges volt ahhoz, hogy életben tartsák a bajnoki címről szőtt – de már egyre távolodó – álmokat, ráadásul a győzelem megpecsételte a városi rivális sorsát is: már matematikai esélyük sincs az első osztályban maradásra.

A mérkőzés:

„A mérkőzés taktikus volt, mintsem látványos. Az Espanyol zártan és nagyon intenzíven védekezett, nem adott területet a Barcelona játékosainak, akiknek a játékából tegnap este hiányzott a pontosság”.

Kaput eltaláló lövés nélküli első félidő:

„Nagyon nehéz dolgunk volt. Az Espanyol remek munkát végzett hátul, zártan és fegyelmezetten végezték a dolgokat. Nem egyszerű ennyire jól védekező csapat ellen helyzetbe kerülni”.

Griezmann:

„Megérkezése óta keressük a számára leginkább megfelelő opciót. Nem úgy játszott, mit a Vilarreal ellen, de keressük a megoldást. Meglátjuk, hogy ez lesz-e az vagy egy másik variáció”.

Kiállítások:

„Meglátásom szerint Fai elérte a labdát, de utána találkozott a két láb. A második eset veszélyesebbnek tűnt a számomra. Amennyiben Ansu megmozdulása kiállítást ért, akkor Lozanonak is fel kellett mutatni a piros lapot. A kiállítások viszont plusz területeket nyitottak meg előttünk”.

Real Madrid:

„Meglátjuk, hogy milyen eredményt fognak elérni”.

Az utolsó percek:

„Fontosnak tartom a labdatartást, de a csapat néha megindul előre. Sok olyan helyzet alakult ki, amit el kellett volna kerülnünk. Ez egy olyan terület, ahol még sokat kell fejlődnünk. Az ilyen helyzetek kezelését a játékosokkal is meg kell értetnünk, ami nem egyszerű. Időnként visszafogottabbnak kell lennünk”.

Ansu Fati kiállítása:

„A játéka sokat segíthetett volna nekünk a pályán. Ezt a tervet a piros lap viszont átírta és igazság szerint nem tartom helyes döntésnek az ítéletet. Úgy gondolom, hogy a mentalitása és a lendülete javított volna a játékképén”.

Fáradtság:

„A meccsképe más volt, mint a Villarreal elleni mérkőzésnek, mert egy olyan ellenféllel kerültünk szembe ma este, akik nem akartak focizni. Ilyen csapatok ellen mindig nehezebb dolgunk van. A Villarreal megpróbálta megtartani és megjátszani a labdát, ami lehetőségeket teremtett nekünk. Ma este az Espanyol nagyszerű védekezést mutatott be „.

Miért a Villarreal elleni taktika volt a terv az Espanyol ellen?

„Rég nem léptek pályára három belső védővel. Az eredeti taktikánk pedig az volt, ami. Az ellenfél mindig meglephet minket, nem vagyok jós, hogy ezt kitaláljam előre. Feltérképezzük a lehetőségeket, de nem azt sohasem tudhatjuk biztosra, hogy mit fog lépni az ellenfél”.

Luis Suárez:

„Előre látható volt, hogy a bajnokság előrehaladtával egyre jobb formába fog lendülni. Egy ilyen hosszú kihagyás után időre van szükséged, mire visszanyered a régi formád. Luis folyamatosan betalál, de számára ez természetes”.

A győzelem megvan, de nem szép játékkal:

„A mai teljesítményünk nem nevezhető látványosnak. Nehéz mérkőzésünk volt, de hiába szeretnénk, nem játszhatunk mindig olyan meccseket, mint a Villarreal elleni volt. Örülök a győzelemnek, mert tudom, hogy a játékosok mindent megtettek a győzelemért. Kiegyenlített mérkőzés volt, ami miatt a két gólos előny megszerzése túl nehéz feladatnak bizonyult. Lehetséges, hogy túl magas volt az elvárás, de végül sikerült elérnünk a célunkat”.

VAR:

„Egységes elvet kell alkalmazni a használatra, hogy senkit ne érje sérelem. Ez lenne a tiszta és korrekt alkalmazása a VAR-nak”.

Ansu Fati:

„Ő egy nagyon szerény srác, a mérkőzés utána odajött hozzám beszélni. Sajnálta a történteket, de nem volt szándékos durvaság a részéről. Vakmerő próbálkozás volt így megszerezni a labdát, majd próbálta is elhúzni a lábát, de akkor már késő volt. A kiállítás biztosan hatással lesz rá. Meglátjuk, hogy milyen büntetést fog kapni, de nem hibáztatom őt a történtekért”.

Megérdemelt az Espanyol kiesése?

„Ha a mai mérkőzést nézem, akkor nem, de ez egy hosszú harc. Nem fogsz kiesni egy, kettő, de négy rossz mérkőzés után sem. Játékosként sokszor éltem át hasonló helyzetet és olyankor biztos voltam benne, hogy valamit rosszul csinálunk”.

***