Setién: „Valószínűleg Messinek is pihennie kell, de nagyon szoros volt az állás”

A Barcelona legyőzte a Valladolid együttesét tegnap este Arturo Vidal góljával 1-0 arányban, viszont a mutatott játék most is hagyott kívánnivalót maga után, Quique Setién pedig újfent kereshette a magyarázatot a mérkőzést követően.

A katalánok edzője megerősítette, hogy igyekszik pihenőidőt biztosítani Lionel Messinek – aki tegnap idei huszadik(!) gólpasszát osztotta ki a szezonban.

Setién Messi pihentetéséről
„Valószínűleg” – Quique válasza arra, hogy Messinek van-e szüksége pihenőre.
„Már volt erről szó korábban, azonban nagyon szoros volt az állás. Ha sikerült volna több gólt szerezünk az első félidőben, valószínűleg többet pihent volna.

Méltatta a Valladolidot is
„Minőségi játékosaik vannak a támadóharmadban.”

A mérkőzésről
„Nem tudtuk uralni a pálya egészét. Olykor vissza kellett zárnunk és ez megnehezítette a dolgunkat. Már az első félidőben el kellett volna döntenünk, akkor szerezhettünk volna két-három gólt is.”

„Bosszantó abban a tudatban lenni, hogy csak 1-0-ra vezetsz és hogy az ellenfél bármikor szerezhet egy gólt. A második félidőben nehezen ment a csapatnak és néhány játékosnál mutatkoztak is a fáradtság jelei.”

Kihagyott helyzetek
„Sokszor előfordul. Az inspiráció jön és megy. Van, hogy sikerül gólt szerezni, van, hogy nem. Villarrealban minden jól működött. Ugyanezt a játékot játszottuk, gólokat tudtunk szerezni. Ma nem.”

Ter Stegen
„Ahogy mindenki más is. Ő is egy tagja a csapatnak. Azért van ott, hogy védjen, és ezt is teszi. Mint ahogy az elől játszók, akiktől azt várod, hogy fejezzék be a támadásokat, vagy a középpályások, akiktől azt, hogy alakítsák a szánk íze szerint a játékot.  Az a szerencsére, hogy Marc jó munkát végez.”

Suárez a kispadon kezdett
„Jó dolog pihenőt adni. Öt meccset játszott végig egymás után, valamikor pihenésre is szüksége van.”

Változás a játékrendszerben
„Úgy gondolom, hogy ma nagyon jól ment minden. Volt 30-35 nagyon jó percünk, amikor növelhettük volna az előnyünket. De a cserékkel már nehezebben ment a védekezés. Főleg a fáradtság volt ennek az oka.”

A második félidőről
„Nem az történt, hogy teljes rövidzárlat állt be a játékunkban. Kevesebb, mint 72 órája játszottunk, nagyon meleg volt és néhány játékos pihenni sem tudott. Nagyon sok meccs van mögöttünk, ez kimerültséget eredményez. Sok játékos van, aki rengeteget játszik. Itt nem a futballal, magával a játékkal van a gond, hanem egyszerűen fáradtak.”

Piqué
„Nagyszerű játékos, aki mindig tudja, hogy hol kell lennie. Ma nagyon magas labdát elhárított a kapunk előtt. Az normális, hogy ő is érzi a fáradtság jeleit, ugyanakkor jól védekezett.”

Griezmann cseréje
„Lejött, mert gondjai voltak. Ő kérte a cserét. Meglátjuk.”

A csapat szerzett annyi érdemet, hogy megnyerte a bajnokságot?

„Eleget teszünk azért, hogy jobbak legyünk, mint jelenleg vagyunk. Nem tudom, hogy elég lesz-e ahhoz, hogy megnyerjük a LaLigát, mivel a Real Madrid úgy tűnik, hogy az összes mérkőzését megnyeri. De sok érdemet szereztünk, sok helyzetet kidolgoztunk, és végül nem voltunk elég pontosak.

Idegesség a végén

„Az, hogy feszültek vagyunk abból fakad, ha nem találtunk megfelelő megoldást, míg az ellenfélnek voltak lehetőségei” Tisztában voltak vele, hogy nekünk gondot okoz a kimerültség. Ha le tudtuk volna zárni a meccse előbb, nem szenvedtünk volna a végén.”