Bartomeu: „Setién? Az a célunk, hogy töltsük ki a szerződéseket”

Josep María Bartomeu Barcelona elnök a katalán TV3-nak adott interjújában érintett fontosabb aktuális kérdéseket az átigazolásokkal kapcsolatban, de Messivel és Setién edzővel kapcsolatban is.

Bartomeu a konkrétabb kérdésekben határozottan mellőzte a konkrétumokat, általánosságban foglalt állást a legjobb kérdésben. De azt le lehet szűrni, hogy amíg Lautaro Martínez ügyében továbbra is érdekelt lehet a Barcelona, addig Neymar kapcsán szinte biztosan nem az.

Setién

“Quique Setién ott lesz a csapattal a Bajnokok Ligájában. Az a szándékunk, hogy ő legyen a csapat edzője a következő szezonban is, mindig az a célunk, hogy töltsük ki a szerződéseket.”

Messi szerződés hosszabbítása

“Beszéltünk már vele, és továbbra is tárgyalunk, fogunk is tárgyalni. Ő szeretné itt befejezni a szerződését, biztosan hosszabbítani fogunk vele. Nincs kétségem, hogy itt fogja folytatni velünk.”

Igazolások

„Az előttünk álló játékos piac ezen a nyáron nagyon más lesz. A nagy klubok előtt akadályok lesznek anyagi problémák miatt, de a Barça mindig a piac mozgató erők között volt.”

Neymar esetleges visszahívása

“Nem hiszem, hogy a PSG bármilyen játékosát is a piacra helyezné, és Neymar a PSG játékosa.”

Lautaro Martínez ügye

“Lautaro ügyében a tárgyalások jelenleg állnak. Beszéltünk már az Interrel néhány héttel ezelőtt, most egy elemző szakaszban vagyunk. Meg fogjuk várni, hogy véget érjen a szezon, és akkor fogunk újra értékelni mindent.”

Xavi

„Xavi a Barcelona edzője lesz idővel. De most nem keresünk edzőt, Quique-vel dolgozunk együtt.”