Luis Suárez: „Hagytuk kicsúszni a kezeink közül a ligát”

Luis Suárez legfrissebb nyilatkozatában nem a VAR-t jelölte meg az elbukott első hely okaként, hanem csapat teljesítményét. A hosszú sérülésből visszatérő és azóta már egyszer duplázó uruguayi csatár a liga mellett kitért a Bajnokok Ligájára is a Mundo Deportivonak adott interjújában.

Luis Suárez szerint már nincs reális esély a bajnoki cím megvédésre. „A ligával kapcsolatban önkritikát kell gyakorolnunk és nem szabad kifogásokat keresnünk. Az igazság az, hogy hagytuk kicsúszni a kezeink közül. Két forduló még hátra van, amit a Barca presztízse és a saját büszkeségünk miatt is kötelességünk megnyerni. Utána viszont fókuszálnunk kell az egyetlen még elérhető célra, a Bajnokok Ligájára. Ha mindenki a legjobbját nyújtja, akkor bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Egy rosszul sikerült mérkőzés viszont a BL-ben sokba kerülhet, ezért nagyon összepontosítanunk kell, ha mi akarunk lenni a végső győztesek.”

Az idei bajnokságban 15 gólt és 8 asszisztot jegyző csatár az önkritikát véli helyes útnak a VAR-ra mutogatás helyett. „Előfordul, hogy egy Sevilla szintű csapat ellen nem sikerül nyerni, de a Celta ellen elbukott győzelem már komoly csapás volt. Ráadásul rögtön az Atléticó következett, ami szintén egy nehéz mérkőzés volt. Ilyen esetekben nehéz objektívan kezelni a helyzetet és nem kritizálni a VAR rendszert. Igen, Piqué és az elnök megtették ezt nyilvánosan is, de véleményem szerint az ellenfeleink is komoly célokért küzdenek, mint az Athletic vagy a Getafe.. és ők voltak azok, akiket igen igazából sújtottak a döntések. Ebben az időszakban nem csak ellenünk születtek rossz ítéletek és szerintem nem szabad kifogásokat keresnünk, hanem önkritikát kell gyakorolnunk és szembe néznünk a valósággal.”

Suárez szerint nem szabad feladni, ameddig matematikai esély van a bajnoki címre, de véleménye szerint az öltöző már a Bajnokok Ligájára koncentrál, ahol a Barça a Napoli ellen fog megmérkőzni 2020.08.08-án 21:00-kor. „Vissza kell térnünk a Villarreal ellen mutatott dinamikus játékhoz, ami az egyetlen út, ha olyan fontos címekért harcolunk, mint a BL cím, ami az idei szezon egyetlen megszerezhető trófeája maradt. Ha mindenki 150%-ot nyújt, akkor elérhetjük a célunkat. A Villarreal elleni mérkőzés egy üzenet volt, hogyha valamit nagyon akarunk, akkor meg is tudjuk csinálni” zárta mondandóját az uruguayi csatár.

***