Messi: „Már mondtam, hogy így a BL lehetetlen… végül a Ligához sem volt elég”

Lionel Messi közvetlenül az Osasuna ellen elveszített meccs után nyilatkozott a Movistar LaLigának, és igen határozott volt. Sok önkritikát javasolt mindenkinek, kezdve saját magukkal, visszautalt a korábbi interjújára, ahol lehetetlennek tartotta a BL-győzelmet, és a saját hibáiknak tulajdonítja, hogy ez lett a bajnokság vége.

Messinek volt két, kicsit jobban elrejtett szava is, aminek van jelentősége. Nyíltan ellentmondott Quique Setiénnek, aki inkább a Real Madrid érdemének tulajdonította, hogy a Madrid megnyeri a bajnokságos, semmit saját csapata gyengeségének. Illetve azt is mondta Messi, hogy a Barcelona mutatott teljesítménye nagyon rossz volt januártól eddig a pillanatig – visszautalva az edzőváltásra.

De Messi legfőbb üzenete az önkritika, amit szerinte mindenkinek gyakorolnia kell.

“Már mondtam korábban is, hogy ha így folytatjuk, akkor nem leszünk képesek arra, hogy a BL-ért küzdjünk, és most nyilvánvalóvá vált, hogy végül nem volt elég a Ligához sem. Nagyon sok dolgot meg kell változtatnunk ha el akarunk érni valamit, és nagyon sok önkititkára van szükség – kezdve saját magunkkal. A saját hibáink miatt veszítettünk, nem azért, mert milyen pontos vagy jó volt a Madrid – mint sokan mondják.”

Tiszta fej kell a BL-re

“Ki kell tisztítanunk a fejünket, kell egy kis szünet, el is kell felejtenünk, ami történt, ami nagyon rossz volt januártól egészen eddig, és koncentrálni a BL-re. Ott a nulláról lehet kezdeni, mindössze 4 meccs alatt dől el a trófea, amire mind vágyunk, de ahogy mondtam, nagyon sok mindent kell változtatnunk, és sok önkritikát kell gyakorolnunk.”

Ez a meccs a szezon összefoglalása volt

„Nem azért veszítettünk, mert az ellenfelünk jobb volt. Nem akartuk így befejezni, de ez a meccs jól megmutatja, hogy milyen volt az egész év. A csapat kiegyensúlyozatlan és gyenge volt. Nem normális dolog, hogy legyőznek bennünket intenzitásban, győzni akarásban, és nagyon könnyen alakítanak ki helyzeteket is ellenünk. Olyan pontokat veszítettünk el, amelyeket nagyon nem kellett volna. Ez jól összefoglalja az évünket.”

“Így játszva a Napoli elleni meccset is el fogjuk veszíteni.”

A Madrid megérdemelten bajnok?

“Két külön dologról van szó. A Madrid tette a dolgát rendben a szünet után, nem veszített meccseket, ami nagy érdem, de mi segítettünk, sokat segítettünk, hogy ők nyerhessék meg. Nagyon sok pontot elveszítettünk , amiket nem lett volna szabad. Önkritikát kell gyakorolnunk, kezdve a játékosoktól, de globálisan is. A Barça vagyunk, minden meccset meg kellene nyernünk.”

„A klubnál mindenki dühös, és ez normális, mert mi is azok vagyunk. A szurkolók egyre inkább veszítik el a türelmüket, különösen Roma és Liverpool után, és ez után is. Hiszen nem adunk nekik semmit.”